Fodbold

- Hjertet sad helt oppe i halsen, siger Eriksen om comeback

Christian Eriksen forventer, at det bliver specielt at komme ind i Parken med landsholdet igen.

26. februar 2022 er formentlig en dato, Christian Eriksen vil huske langt ud i fremtiden.

Her gjorde den danske midtbanestjerne comeback efter 259 dage væk fra topfodbolden, da han spillede første officielle kamp for sin nye klub Brentford.

På banen virkede Eriksen både rolig og fattet, men til den danske sportspresse fortæller han nu, at han var særdeles nervøs op til kampen.

- Det var jeg. Meget. Det var jo der, man ligesom kom tilbage igen, og det var det samme med første træning, siger Christian Eriksen.

- I selve kampen var der selvfølgelig en masse adrenalin, og hjertet sad helt oppe i halsen.

Eriksens comeback til klubfodbolden er altså vinget af, men hans tilbagevenden til landsholdsfodbolden mangler stadig.

Et comeback, der dog ikke er langt væk, da han ventes på banen i mindst en af de kommende testkampe, der spilles lørdag og tirsdag.

Gensyn med Parken venter

I lørdagens opgør mod Holland regner landstræner Kasper Hjulmand med at placere Eriksen på bænken fra start, mens han i tirsdagens kamp mod Serbien skal spille en større rolle.

Opgøret mod Serbien spilles i Parken, hvor Eriksen faldt om i EM-kampen mod Finland i juni sidste år. Derfor bliver det et specielt gensyn med nationalarenaen for den 30-årige fynbo.

- Det bliver specielt at komme ind i Parken, men jeg tænker ikke så meget det specifikke område på banen. Jeg er positivt indstillet, og jeg glæder mig.

Han fortæller samtidig, at det er uvist, om hans kæreste, Sabrina Kvist Jensen, skal ind og se kampen.

Hun var også til stede i Parken, da Eriksen faldt om, hvorfor det også for hende er et specielt sted.

- Vi skal håndtere det her som familie, og hun skal også håndtere det på sin måde og bestemme sig for, om hun har lyst til at komme derind, eller hvad hun vil. Hun skal vælge, hvad hun synes, der er bedst, og den beslutning støtter jeg hende i, siger Christian Eriksen.

Christian Eriksens vej fra kollaps til comeback

 1. 2021

  1. Christian Eriksen får hjertestop under EM-kampen mod Finland i Parken. Fynboen genoplives via hjertemassage.

  2. Christian Eriksen besøger holdkammeraterne i EM-lejren i Helsingør. Det gør han efter at have fået indopereret en hjertestarter.

  3. Christian Eriksen besøger sine holdkammerater i italienske Inter. Klubben meddeler, at danskeren er i god form fysisk og mentalt.

  4. Christian Eriksen ophæver sin kontrakt med Inter. Han har ikke spillet siden EM, og Inter er desuden forhindret i at bruge ham, da italienske regler forbyder spillere med hjertestartere at spille.

 2. 2022

  1. I et stort interview med DR offentliggør Christian Eriksen, at han fortsætter sin fodboldkarriere. Interviewet blev optaget mellem jul og nytår.

  2. Ajax oplyser, at Christian Eriksen træner med klubbens reservehold. Danskeren har tidligere spillet for den hollandske storklub.

  3. Christian Eriksen indgår en kontrakt med engelske Brentford for resten af sæsonen.

  4. Christian Eriksen gør comeback i en betydende kamp, da han skiftes ind i Brentfords 0-2-nederlag til Newcastle i Premier League. Ugen efter starter han inde for første gang siden kollapset under EM.

  5. Landstræner Kasper Hjulmand udtager Christian Eriksen til de forestående landskampe mod Holland og Serbien.

  6. Christian Eriksen meldes coronasmittet. Han forventes fortsat klar til de kommende landskampe.

  7. Efter et mildt coronaforløb ankommer Christian Eriksen lidt over to døgn senere til landsholdslejren i Marbella end holdkammeraterne.

  8. Christian Eriksen møder den danske sportspresse og træner for første gang med landsholdskammeraterne efter sit kollaps.

Kilde: Ritzau.

Landsholdet træner torsdag formiddag i Marbella inden turen fredag går til Amsterdam, hvor Holland venter lørdag aften.