VM fodbold

Italienske medier rystede over chokresultat: - Eventyret er slut. Italien er ikke mere

For anden gang i træk bliver VM uden Italien, og det er næsten ikke til at bære i støvlelandet.

Italienerne er stolte, følelsesladede og passionerede. Specielt når det handler om fodbold.

Derfor gør Italiens sensationelle exit til Nordmakedonien i ræset om en VM-billet nærmest ubeskriveligt ondt blandt folket, der for otte måneder siden fejrede et europamesterskab.

I en af landets største sportsaviser, Gazzetta dello Sport, bekrives nedturen dog meget godt alligevel:

- Farvel verden. Farvel Europa. Farvel alting. Endnu en kamp hvor vi ikke ved, hvordan man vinder. Eventyret er slut. Italien er ikke mere. Roberto Mancinis (trænerens, red.) spil eksisterer ikke længere.

- Måske Bastoni, Verratti, Florenzi og Raspadori kan reddes. Resten kan ikke. Immobile og Insigne var ikke til at holde ud at se på. Dårlige Mancini, dårlige Barella og Jorginho så langt fra, hvad han engang var. Vi fortjener ikke at komme til VM. Nordmakedonien stryger til playoffkamp mod Portugal. Vi er tilbage i apokalypsen, lyder det blandt andet i mediets bud på et kampreferat.

Italien er nummer seks på FIFA's verdensrangliste. Nordmakedonien, der vandt 1-0, er nummer 67.

Medie: Italien-Sverige om igen

Choknederlaget betyder, at Italien misser to VM-slutrunder på rad. Op til slutrunden i 2018 kiksede det mod Sverige, der vandt 1-0 over to kampe.

- For anden gang i træk skal vi se VM fra vores stuer. Et utroligt exit - så uventet og forbløffende, skriver Corriere dello Sport blandt andet om folkefesten, der aldrig begyndte.

- Det skulle være en festaften, men blev til endnu en 'Italien-Sverige'-kamp. Bare værre, nu hvor vi gik til opgaven som europamestre. Mancini prøvede at forsikre os alle aftenen før: 'Vi tager til VM for at vinde'. Nu skal vi se showet i Qatar udefra. En irriterende vane efterhånden.

La Stampa skriver:

- Katastrofe, Italien. Misser igen VM.

Revser træneren

Som en rød tråd i mediernes kritik får landstræner Roberto Mancini hårde ord med på vejen. Det er på alle måder også tilfældet hos Calcio Mercato.

- Mancini har kontrakt til 2026, og hvem ved, om han respekterer den, eller om noget ændrer sig efter denne aftens forfærdelige skuffelse.

- Hans første ord - hvad end de er værd - udelukker intet scenarie. Træneren efterlader i hvert fald Italien, hvor han fandt det. Ude af verden og ude af verdensmesterskabet.

Til gengæld finder mediet en anelse lys i mørket

- To gange uden VM ligesom Frankrig i 90' og 94'. I 98' vendte Aimé Jacquets og Zinedine Zidanes landshold tilbage og vandt VM-titlen. Vi må bare håbe, men desværre har vi ikke meget tid.

I den sidste playoffrunde skal Nordmakedonien møde Portugal i en direkte kamp om at komme til VM i Qatar i november og december.