Fodbold

Eriksen får topkarakter: - Han er i den grad kampens spiller

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft giver danskerne karakterer efter nederlaget til Holland i venskabskampen.

Historien om Christian Eriksen bliver mere og mere herlig. Og livsgivende.

Hans venden tilbage til livet, fodbolden og landsholdet er et eventyr, som bør fortælles igen og igen.

Han kom, så - og gav os alle de solstråler, der sætter smil i scene.

Og på trods af nederlaget her, så er der lagt op til en forårsfest i Parken på tirsdag.

Glæd jer, Danmark. Eriksen er hos os.

Tofts karakterbog

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Kasper Schmeichel

  Målmand

  Tre mål imod på en halvleg og alligevel en slags redningsmand. Stor reaktion efter 12 minutter på Bergwijns afslutning, blokeringen efter Delaneys tilbagelægning. 

  4
 • Joachim Andersen

  Forsvar

  Han forekom lidt usikker i nogle placeringer til at begynde med, men spillede sig lidt op. Dog burde han vel have skærmet mere af for den hollandske højrefod ved Bergwijns 4-2 mål for at mindske vinklen.

  2
 • Victor Nelsson

  Forsvar

  Krigeren kom op i ham i øjeblikke, men det var tydeligt at samspillet i den bageste kæde havde sine mangler. Den bedste af de tre i defensiven. 

  3
 • Jannik Vestergaard

  Forsvar

  Det var meget op og ned. Indledte med nogle placerings- og pasningsfejl. Så lavede han flot målet med hovedet til 1-1. Men kom for sent til Akés 2-1-mål og begik straffesparket - i hvert fald det, der blev dømt.

  2
 • Alexander Bah

  Wingback

  Det her var hans mulighed i Daniel Wass’ (og Jens Strygers) fravær. Men forsigtigheden og usikkerheden i fremstød og indgreb markerede en forskel til de etablerede fra 2021.

  2
 • Joakim Mæhle

  Wingback

  Den sædvanlige ihærdighed, pågående uden de store gennembrud, men præcis assist til 1-1-målet - og kan Atalanta ikke bruge ham, kan landsholdet i den grad.

  3
 • Pierre-Emile Højbjerg

  Midtbane

  Den klogeste i det danske opspil og havde øjnene på bold, med- og modstander. Ikke alt lykkedes, men dog pænt og nydeligt. Hans betydning er stor for landsholdet.

  4
 • Thomas Delaney

  Midtbane

  Sjældent mange fejl på få minutter for Delaney. Kom for sent ved den første hollandske scoring i hovedhøjde ved Bergwijn og kort efter en håbløs tilbagelægning, hvor Schmeichel reddede ham og Danmark. Udgik minuttet efter skadet. 23 minutter til glemmebogen.

  1
 • Jesper Lindstrøm

  Angreb

  Fra andet geled (vel nok i Braithwaites fravær, hvis vi tænker på 2021), men det her viste, at der er et stykke vej endnu. Vi så for lidt til ham, og der skal flere Bundesliga-kampe til, før nationaldragten passer ham. 

  1
 • Jonas Wind

  Angreb

  Han var god i sin boldomgang, svær at få den lille runde fra, men havde for få spilmuligheder fra angrebskammeraterne. Blev erstattet af Kasper Dolberg efter en lille time. 

  3
 • Yussuf Poulsen

  Angreb

  Igen var den gal med førsteberøringerne, og det gør hans (og det danske) spil ujævnt. Han vil så gerne, arbejder stenhårdt, men det fik ingen tyngde. Småskadet ud mod slutningen af første halvleg.

  1
 • Christian Nørgaard

  Midtbane

  Han stabiliserede midtbanen langt mere end Delaney, delte rummene godt op og gik fornuftigt med i opspillet, som på dansk var bedst i de første 20-25 minutter efter pausen. 

  4
 • Christian Eriksen

  Midtbane / Kampens spiller

  Hvilken historie - der bliver ved at give. En supermodtagelse fra danske og hollandske tilskuere i sit comeback, to minutter på banen og så et mål fra den spiller, vi alle har ventet og håbet på at se igen. Og hans klasse viste sig gennem hele denne anden halvleg, helt særligt, da han trak bolden forbi en hollænder med indersiden af højrefoden og hamrede den i næste bevægelse på stolpen. Kampens spiller. I den grad.

  6
 • Andreas Skov Olsen

  Angreb

  Dybdeløb med fart (og bold) og dejligt at se ham tilbage i Skov Olsen-udgaven. Han er igen videre i sin udvikling, og Hjulmand har brug for ham. For han kan noget særligt fremadrettet. 

  4
 • Rasmus Nissen Kristensen

  Wingback

  Det gav vægt i forsvaret, da han kom ind fra anden halvlegs start i stedet for Bah. Fysisk stærk og bedre placeringsmæssigt. Et klart start-bud næste gang.

  4
 • Kasper Dolberg

  Angreb

  Fik lavet fikse ting på hans tidligere hjemmebane - og her hvor han lavede to mål i EM-kampen mod Wales sidste sommer. Der er altså noget klasse over Dolberg, vi skal bare have det i større, sammenhængende mængder. I mine øjne den bedste 9’er.

  4
 • Kasper Hjulmand

  Landstræner

  Svære betingelser - som så ofte. Var nødt til at tage fysiske hensyn til spillere, der har haft meget at se til, og så de der manglede på grund af skader. Han fik set, at bredden internationalt set har sine begrænsninger. Og så kom der nye skader oven i hatten undervejs på Johan Cruyff Arena. Der er noget at evaluere på - op til kampen tirsdag, men også med hensyn til Nagtions League og VM-slutrunden. I det hollandske var han nærmest magtesløs.

  3