Fodbold

Her er den særlige gestus fra Danmark og Holland

Danmark og Holland havde henholdsvis blå og gule trøjer på, da de gik på banen til venskabskampen. Det sker for at støtte Ukraine og ofrene af krigen.

Det var ikke de vanlige orange og rød/hvide farver, der prægede spillerne, da de gik på banen lørdag aften.

De hollandske spillere var iklædt gule trøje, imens Danmark havde blå trøjer på, da de to landshold mødtes i en venskabskamp. På begge trøjer stod der Together for Ukraine - sammen for Ukraine.

Efterfølgende stillede begge landshold op ved siden af hinanden og bag et skilt, hvor det samme budskab stod.

Allerede fredag forklarede landstræner Kasper Hjulmand og de danske spillere, at de havde planlagt en gestus.

Foruden trøjerne inden kampen spiller både Holland og Danmark også med et ukrainsk flag på brystet.

- Vi står skulder ved skulder og spiller med det ukrainske flag på brystet for at vise vores støtte til det krigsramte Ukraine. Landsholdet og DBU samler ind til UNICEF, der hjælper de mange tusinde krigsramte børn i Ukraine og dem, der er på flugt, skriver DBU.

Hele landshold står bag

Landsholdsspilleren Jannik Vestergaard fortalte fredag, at hele spillertruppen er glade for at kunne støtte op om initiativet.

- Det er noget, vi alle sammen står 100 procent bag og identificerer os med. Hele DBU står samlet bag det, sagde han på pressemødet i Amsterdam.

Landstræner Kasper Hjulmand lovpriste ligeledes støtteaktionen.

- Jeg er glad for, at vi laver det her initiativ i samarbejde med Holland.

- Personligt har jeg haft svært ved at fokusere på fodbold og fortælle folk omkring mig, at det her er det vigtigste i mit liv, når der sker sådan nogle ting i verden. Jeg havde ikke forventet, at jeg skulle fortælle min børn om sådan en situation i Europa.

Ruslands invasion af Ukraine har haft betydning for landsholdsfodbolden i de to lande.

Russerne er blevet udelukket fra al international fodbold og går dermed glip af VM i Qatar i november og december. Ukraines afgørende VM-playoffkampe om en plads ved slutrunden er udskudt til juni.