Fodbold

Holland med særlig hilsen til Eriksen før comeback

Hollænderne hilser Christian Eriksen tilbage på landsholdsscenen med en flot gestus under fredagens træning.

Fredag aften trænede herrelandsholdet for sidste gang inden lørdagens testkamp mod Holland i Amsterdam.

Den slags foregik som sædvanligt på kamparenaens græs, og da danskerne trådte ind på Johan Cruyff Arena, ventede der en glædelig overraskelse for Christian Eriksen.

- Velkommen tilbage, Christian Eriksen, stod der på stadionets storskærme sammen med et billede af Eriksen i den danske landsholdstrøje.

Lørdagens landskamp bliver Eriksens første, siden han faldt om med hjertestop i Parken 12. juni sidste år.

Hjulmand glæder sig over Eriksens rejse

Ifølge landstræner Kasper Hjulmand bliver kampen mod Holland blot det næste skridt på vejen mod at vende helt tilbage til normalen.

Både for Eriksen, men også for alle andre.

- Det første skridt var at finde ud af, om han skulle spille igen. Han har været igennem en masse tests, og de gik godt, og nu er han der - tilbage til sit 'gamle' Christian.

- Det næste var at komme ind på et fodboldhold og få en rytme i hverdagen og spille kampe. Og så er det næste skridt landsholdet igen. Første kamp er lørdag, og så handler det om stedet, hvor det hele skete - i Parken på tirsdag. Og derefter er vi alle sammen tilbage til normalen, lød det fra Hjulmand på fredagens pressemøde.

Tirsdag gælder det Serbien i endnu en testkamp.

Stort navn i Amsterdam

Det er næppe en hemmelig, at Christian Eriksen i forvejen er et varmt navn i Amsterdam - og i særdeleshed på Johan Cruyff Arena.

Her huserer Ajax Amsterdam, der nød godt af Eriksens talent fra 2010 til 2013. I 163 kampe lavede han 32 mål og 65 oplæg, før turen gik til Tottenham i Premier League i 2013.

Landskampen lørdag aften bliver Christian Eriksens nummer 110.