Fodbold

Rasmus Nissen vil jagte kæmpe drøm

Rasmus Nissen Kristensen synes selv, han bød sig godt til i lørdagens testkamp mod Holland.

Man skal gribe chancen, når man får den, og ifølge landsholdsspiller Rasmus Nissen Kristensen er det lige netop, hvad han har gjort.

- Jeg synes, jeg gjorde det godt. Jeg kom ind med god energi og havde et godt samarbejde med Andreas Skov Olsen på højresiden.

- Der er sindssygt mange dygtige spillere lige netop på den position, så derfor skal man forsøge at gribe de chancer, man har fået, og det følte jeg, at jeg gjorde i går, siger Nissen Kristensen til TV 2 SPORT.

Den danske back blev skiftet ind i testkampen mod Holland fra anden halvlegs start, og siden var han fint involveret i flere af de bedste danske aktioner.

Danmark tabte kampen 2-4.

Skal jagte den gode løsning

Med tanke på vinterens VM-slutrunde, hvor Nissen som de fleste andre gerne vil udtages, er der mere på spil end "bare" resultatet i en testkamp.

Hver en præstation tæller i det samlede regnskab, og det ved Nissen godt.

Den 24-årige back spiller til dagligt i østrigske Red Bull Salzburg, hvor han har gang i en fornem sæson.

Derfor spekuleres der også i, om han i den nærmeste fremtid står overfor et skifte til en større liga.

Men spiller de overvejelser om VM også ind i forhold til, hvad han skal til sommer?

- Ja, selvfølgelig gør det det. VM er det største for en fodboldspiller og en kæmpedrøm og mål for mig at komme med til. Jeg føler, at jeg har chancen, så det kommer jeg til at jagte. Jeg kommer til at lede efter den bedst mulige løsning, så jeg kan give mig de bedste forudsætninger for at komme med til VM – også henover sommeren, siger han.

Niveauet i klubben er afgørende

Danskerens pointe er nemlig, at både niveauet og spilletiden i klubben spiller en afgørende rolle i forhold til udtagelsen.

- Man skal blåstemple det niveau, man har i klubben. For det er jo niveauet i klubben, der gør, at man bliver udtaget her.

- Og så handler det om at sætte to streger under, at det man leverer i klubben, det kan man også levere her. Det var det, jeg følte, jeg gjorde i går (lørdag, red.), siger Nissen.

Tirsdag har Nissen atter mulighed for at vise sig frem overfor landstræner Kasper Hjulmand.

Her skal Danmark i aktion mod Serbien i endnu en testkamp - denne gang i Parken.