Uacceptable forhold flytter landsholdstræning til Parken

Landsholdet skulle have trænet i Amsterdam mandag, men rejser i stedet til Danmark før tid og træner i Parken.

Christian Eriksen og resten af det danske landshold kommer alligevel ikke til at træne i Amsterdam mandag.

I stedet vil nationalmandskabets træning blive flyttet til Parken, oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU). Årsagen er, at forholdene på træningsanlægget i den hollandske hovedstad ikke er som lovet, lyder det.

Helt konkret, så drejer det sig om noget så simpelt som en vandingsanlæg, der ikke må betjenes, fordi ugedagen viser søndag, lyder det fra Christian Nørkjær, chef for landsholdet.

- Banen var i forvejen ikke, som vi håbede, den ville være. Men så kom der et problem oveni, at der er et fint vandingsanlæg på banen, men det må ikke bruges, fordi man ikke må arbejde om søndagen her i Holland.

- Vi kunne godt have trænet her, hvis banen havde fået vand nok. Men når de går rundt med vandslanger, så er det bedre at komme hjem i morgen og få trænet i Parken, siger Christian Nørkjær.

Kommunale skrankepaver er en svær størrelse at bokse med, også selv om man er landsholdet.

Gratis billetter løste intet

Problemet med træningsbanen i Amsterdam troede DBU kunne fixes med et par fribilletter til lørdagens kamp, men sådan skulle det ikke være.

I stedet må landsholdets chartrede fly, der egentlig stod i Frankrig, omdirigere ruten, så alle mand kan komme tilbage til Danmark før tid.

- Vi troede, vi havde løst problemet ved at forære nogle billetter til kampen væk til et par stykker, der kunne betjene vandingsanlægget, men det blev overrulet, og så er det blevet en lidt en grotesk situation, siger Christian Nørkjær.

- Spillerne har hĂĄndteret det fint, og nu kommer vi hjem til Parken.

Danmark mødte Holland lørdag aften i Amsterdam i en testkamp, som endte med et dansk nederlag på 2-4.

Christian Eriksen fik landsholdscomeback lørdag efter sit hjertestop i Parken 12. juni sidste år. Efter kun et par minutter på banen scorede midtbanekreatøren.

Mandag bliver første gang, at Eriksen sætter sine fødder på Parkens græstæppe siden sit kollaps under EM. Danmark møder Serbien i en testkamp i den danske nationalarena tirsdag aften klokken 18.