Fodbold

I et tomt Parken fangede tv-kamera Eriksen i et særligt øjeblik

Mandag var Christian Eriksen tilbage i Parken for første gang, siden han fik hjertestop og blev genoplivet samme sted i juni 2021.

Fra afstand kunne det næsten ikke blive tydeligere.

Christian Eriksen havde noget at vise, da han sammen med landsholdskammeraterne trænede i Parken mandag eftermiddag.

Efter et par indledende tjat til boldene og en rundkredssamling på midten løb Eriksen over mod det sted, han faldt om i juni 2021. Foran holdkammeraterne gav han sig til at klappe, så flere andre gjorde det samme.

- Det var bemærkelsesværdigt, fortæller TV 2 SPORTs reporter Jon Pagh.

- Alle i Parken havde lagt mærke til, at opvarmningen skulle begynde i det hjørne af banen, hvor Eriksen faldt om. Og så begynder Christian Eriksen at klappe, da han kommer derover. Det var som om, han ville vise, at det var cool nok at være tilbage. Der var også flere af de andre spillere, der begyndte at klappe.

Christian Eriksen fik landsholdscomeback lørdag aften, hvor han spillede anden halvleg af testkampen mod Holland. Eriksen kvitterede med en scoring, og nu mangler han altså kun én ting for at fuldende rejsen tilbage til normalen: At spille i Parken igen.

- Det bliver specielt, sagde Christian Eriksen om udsigten til at spille på det stadion, hvor det hele skete, inden han løb ud for at træne i Parken.

- Jeg har ikke været der, siden det skete i sommer, så det bliver specielt at komme tilbage. Men det er noget, jeg glæder mig til. Jeg glæder mig utroligt meget til at være fodboldspiller igen inde på banen og spille noget bold i Parken.

Tirsdag aften kommer Christian Eriksen til at starte inde, når Danmark møder Serbien i en endnu en testkamp. Her vil Danmarks 10’er endda være anfører efter opfordring fra Kasper Schmeichel – endnu en markering af Eriksens comeback.

- Der er sådan en stemning af, at truppen gerne vil vise, at alle er okay med det. Både på pressemødet og i interviews har Christian Eriksen og andre givet udtryk for, at de glæder sig til, det begynder at handle mere om fodboldkampene og mindre om hjertestoppet. Kasper Schmeichel har for eksempel omtalt det som en ring, der slutter, fortæller Jon Pagh.

Landskampen mod Serbien spilles tirsdag klokken 18.