Fodbold

Landskampen, der handler om meget andet end spillet på banen

Når Danmark og Serbien mødes i Parken tirsdag, vil der ud over selve fodboldkampen være fokus på flere forskellige ting.

På papiret er det en helt almindelig venskabskamp mellem to gode fodboldhold. Men i realiteten er der meget mere på spil.

Testkampen mellem Danmark og Serbien vil nemlig være centrum for flere store markeringer eller begivenheder.

Faktisk er der hele fem bemærkelsesværdige ting at nævne i forbindelse med kampen. Her følger et overblik:

1. Christian Eriksen tilbage i Parken

Det altoverskyggende samtaleemne op til landskampen har været Christian Eriksens comeback til Parken.

Den danske stjerne har ikke været i aktion på nationalstadionet, siden han fik hjertestop samme sted under EM-kampen mod Finland i juni sidste år.

2. Hyldest af Lars Høgh

8. december gik den tidligere landsholdsmålmand- og målmandstræner Lars Høgh bort efter efter længere tids kræftsygdom. Tirsdag vil han blive mindet i Parken.

- Vi vil gøre alt for at ære Lars Høgh, så godt som vi kan. Vi vil forsøge at spille vores absolut bedste kamp og være positive og optimistiske, fordi det er i Lars Høghs ånd, siger landstræner Kasper Hjulmand på mandagens pressemøde.

3. Markering for Ukraine

I lørdagens testkamp mod Holland sendte de to nationer en hilsen til Ukraine. Det gjorde de for at vise støtte til landet efter Ruslands invasion.

Tirsdag vil landsholdet igen vise sin støtte og opfordre til fred - endnu engang med ukrainske flag på spillernes bryst samt forskellige markeringer på både storskærme og LED-bander.

4. Hareide hyldes

Den tidligere danske landstræner Åge Hareide vender tilbage til Parken for første gang, siden han stoppede som landstræner i sommeren 2020.

Den nuværende landstræner Kasper Hjulmand opfordrer tilskuerne til at give Hareide en varm velkomst for det store arbejde, han har gjort for landsholdet med kvalifikation til både VM 2018 og EM 2020, der på grund af coronapandemien blev rykket et år og dermed blev uden Hareide.

5. Dansk billetrekord

Sidst men ikke mindst kan de danske fans i Parken fejre, at de har slået rekord.

Hele 34.000 billetter er indtil videre blevet solgt, hvilket er rekord for en testkamp i Parken.

Danmark og Serbien skyder opgøret i gang klokken 18.00 tirsdag.