Tofts karakterbog: - Det blev fodboldkunst i både tanke og handling

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft giver traditionen tro karakterer til de danske landsholdsspillere.

Solen skinner - uanset vejret, når fortællingen om Christian Eriksen skal give et tidsbillede.

Det blev en magisk aften, som får plads som en fodboldkrønike. Det var her, han faldt. Det var her han rejste sig.

Den historie bliver aldrig glemt. Den har haft den samme klasse, som hovedpersonen. Fordi den er indhyllet i lykkelige nedslag. Med det danske folk i en fyldt sal.

Og med Eriksen tilbage er landsholdet tilbage. Vejen er farbar med kvalitet og drømme. Hjulmands landshold lægger for alvor arm med de lidt større - ikke at Serbien var en af dem, men for det vi så i Parken. Det blomstrer, mens forårshaverne så småt gøres klar andre steder.

Her er mine karakterer til de spillere, der fik mere end en halv time på banen.

Tofts karakterbog

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Kasper Schmeichel

  Målmand

  Han anbefalede Eriksen som aftenens kaptajn - i stedet for sig selv. 6-tal. Da han kom mellem stængerne, var det uden de store arbejdsopgaver. Serberne havde få afslutninger indtil mod slutningen, hvor en fodparade duftede af klasse. Schmeichel havde en godt dansk forsvar og nogle tamme serbere foran sig, så fodboldmæssigt lander vi på et 4-tal. 

  4
 • Rasmus Nissen Kristensen

  Wingback

  Han kom ind efter pausen mod Holland og viste klasse på højre back. Er det her fremtidens mand på den plads? Daniel Wass og Jens Stryger er på den anden side af 30 - ikke at de dermed er færdige, men Nissen er måske mere end inde for synsvidde. Og han viste sig frem igen. Især kant-samspillet med Skov Olsen fungerede. 

  4
 • Joachim Andersen

  Forsvar

  Langt bedre end i Amsterdam. Fornuftige placeringer, der ofte hindrede, at serberne kunne spille op midt i dybden. En pæn og nydelig forsvarskamp.

  3
 • Jannik Vestergaard

  Forsvar

  Yderst begrænset spilletid i Leicester har ikke ligefrem været et plus for en stor krop - vi så begrænsningerne mod Holland. Mod Serbien var det bedre, meget bedre. Blandt andet med nogle meget fine, lange afleveringer og et par clearinger på bedste vis. Og en sikker dirigeren.

  4
 • Joakim Mæhle

  Wingback

  Det er vildt med ham Mæhle. Selvfølgelig kan de mest kritiske pege fingre af hans defensiv ind imellem - men en back, der laver ni mål i 25 landskampe skal have meget kredit. Og hans fremdrift virker nærmest evig. Nøjagtig som hans popularitet. Jeg mener at kunne høre overalt i København længe efter kampen: “Mæhle, Mæhle, Mæhle”.

  5
 • Christian Eriksen

  Midtbane / Kampens spiller

  Kampens spiller - og det er der kun en grund til: Klasse! Hans fødder ville ikke helt, hvad hovedet ville fra start, men men men…så blev det fodboldkunst. I tanke og handling. Detaljer indhyllet i det sædvanlige overblik og evnen til at tænke, se og udføre fodbold lidt før nutid. Med indersiden, med ydersiden, med hælen - og så med en vrist rettet mod bolden i det 57. minut. Genialt sendt ind til 3-0. Vildt. Ringen er sluttet i den følelsesstærke historie om kollapset og dette comeback i Parken. Det er selvsagt ikke til glemmebogen, men nu handler det om fodboldspilleren Christian Eriksen. Tak for alt det vi har fået indtil nu.

  6
 • Christian Nørgaard

  Midtbane

  Måske en anelse under Brentford-formen fra sidste sæson, men han spiller sig længere og længere ind på det her hold. Han er præget af stabilitet, og så mister han sjældent roen, selv når det er mest hektisk. Havde et godt skud på stolpen. Bliver der kamp med Delaney om pladsen som 6’er?

  4
 • Pierre-Emile Højbjerg

  Midtbane

  Han havde igen den der ro over sig selv i høj fart. Dækkede hvert eneste af de i øvrigt få græsstrå. Glidende i sit løb og spil, mens han ofte inviterede i dybden. Hans forarbejde til 2-0-målet var til en særskilt fortælling. Et halvbaneløb blev til et hårdt pres, en erobring og så kom en af de klogeste afleveringer, som Lindstrøm satte ind.

  5
 • Andreas Skov Olsen

  Angreb

  Nyt liv i Club Brügge, nyt liv i Skov Olsen, nyt liv til landsholdet. En fremragende første halvleg i høj fart med bolden klistret til de dansende fødder. Han skabte uro, han skabte muligheder. Der er igen plads til dette sublime talent i stjernernes overhalingsbane.

  5
 • Kasper Dolberg

  Angreb

  Mere temperament, bad træneren i Nice om. Dolberg er Dolberg. Stille, måske lidt indelukket. Men han er Dolberg. Og jeg synes nu nok, han viste habitus over for de kontante serbere. Han har et naturligt flair for de rigtige beslutninger og områder. Der manglede faktisk kun en reel afslutning fra hans fødder. Men i mine øjne den rigtige 9’er.

  4
 • Jesper Lindstrøm

  Angreb

  En svær 'eksamen' mod Holland, hvor det blev til en halvleg. Der mangler Bundesliga-minutter. Han havde det også svært mod serberne til at begynde med, selvom han inviterede med flere dybdeløb. Men så kom en lynende aktion mod slutningen af første halvleg, og hans mål til 2-0. De aktioner kan betyde meget for hans videre landsholdskarriere. 

  3
 • Andreas Cornelius

  Angreb

  Kom ind og fik lidt mere end en halv time i stedet for Dolberg. To vidt forskellige typer. Og 'Corner' er mere og mere at finde som indskifteren med krop og et godt hoved. 

  3
 • Jacob Bruun Larsen

  Angreb

  Kom ind sammen med Cornelius (for Lindstrøm), og fik arbejdet sig til en bedre halv time end set før. Vi fik glimt af hans hurtighed. Det her var en lille chance, men han tog han den.

  3
 • Kasper Hjulmand

  Landstræner

  Han fik rettet op på den dårlige første halvleg i Amsterdam med et systemskifte og nogle succesfulde indskiftninger. Her fortsatte det med 4-3-3-formationen, som jeg personligt synes giver mest dansk ro. Uden Andreas Christensens evne til at støtte med fremme på midtbanen er det at foretrække med de fire bagude som udgangspunkt. Hjulmand havde fundet de rigtige folk til de rigtige positioner. Det her var i den grad også hans succes. 

  5