VM fodbold

Fransk træner og legende reagerer på VM-møde med Danmark

Den franske landstræner Didier Deschamps har stor respekt for Danmark, som ifølge ham har flere kvaliteter.

Et dansk møde med Frankrig i gruppespilet ved VM.

Ifølge den danske landstræner Kasper Hjulmand er det "ikke fantastisk", og spørger man TV 2 SPORTs fodboldeksperter Morten Bruun og Mads Junker er begejstringen heller ikke stor.

Men hvordan mon det forholder sig den anden vej rundt? Hvad tænker franskmændene om et møde med Danmark?

Det sætter den tidligere franske landsholdsspiller Mikaël Silvestre nu ord på.

- For at være ærlig, er det en god gruppe for Frankrig, siger han til TV 2 SPORT.

- Uden at tage resultaterne på forskud, er det er en gruppe, hvor vi burde være dominerende - sammen med Danmark, som jeg ser det - mod Tunesien og vinderne af playoff-kampen.

Selvom Silvestre som udgangspunkt glæder sig over gruppen og ser Frankrig som klar favorit, har han stor respekt for det danske landshold.

- Danmark er en nation, der har fuld støtte fra en masse mennesker. Og den fodbold, de spiller, er rigtig spændende og meget offensiv, siger han.

Derudover fremhæver han danske Kasper Dolberg, der spiller i franske Nice, som et eksempel på en dansk profil, de holder øje med.

Et klogt og velovervejet hold

Mens Silvestre ikke er bange for at kalde gruppen for "god" set med franske briller, er landstræneren Didier Deschamps mere tøvende.

Faktisk ønsker Didier Deschamps slet ikke at tale om gode eller dårlige grupper. Han pointerer i stedet bare, at Danmark er en rigtig god fodboldnation.

- Man skal have stor respekt for dem. Det er et klogt og velovervejet hold. Jeg kender det danske holds kvaliteter, som vi også så ved EM sidste år, siger han.

Til franske L'Équipe uddyber han, at Danmark er det "klart stærkeste hold i gruppen".

Gruppen består ud over Danmark og ​Frankrig af Tunesien samt enten De Forenede Arabiske Emirater, Australien eller Peru.

Det er nemlig ikke afgjort, hvem der tager den sidste plads i Danmarks gruppe. De Forenede Arabiske Emirater og Australien skal først mødes i en playoffkamp, hvorefter vinderen skal op imod Peru om VM-billetten. På papiret er det mest sandsynligt, at Danmark skal møde Peru.

Danmark møder Frankrig i den anden gruppekamp ved VM 26. november.

Inden da skal de to nationer mødes hele to gange i Nations League. De to kampe spilles 3. juni og 25. september.