VM fodbold

Hjulmand vil gerne undgå et lavere seedet europæisk hold

Kasper Hjulmand vil hellere møde en europæisk topnation end Serbien eller Polen i VM-gruppespillet, men Qatar er ønskemodstanderen fra første lag.

Næsten et halvt år er gået, siden Danmark kvalificerede sig til VM i Qatar.

Fredag aften bliver landsholdets modstandere fundet, når der trækkes lod til VM-grupperne. Det sker i Doha Exhibition and Convention Center.

Her vil landstræner Kasper Hjulmand være til stede, og han ser frem til at få gruppemodstanderne på plads.

- Jeg glæder mig bare, uanset hvad der kommer ud af lodtrækningen. Men selvfølgelig er der forskelle. Fra pot 3 vil jeg gerne undgå de to europæiske lande. Serbien har vi lige mødt, og nogle siger, at det er en ønskemodstander, da vi lige har slået dem 3-0. Men de er ekstremt stærke. Dem og Polen vil jeg gerne undgå, siger Kasper Hjulmand til TV 2 SPORT.

- Så er der måske nogle, der undervurderer Qatar lidt. Det, der er med Qatar fra pot 1, er, at de er sammen, fra nu og til det begynder. Så de har omkring fem måneders træningslejr op mod VM. Men stadigvæk er det holdet, som alle på papiret godt vil trække.

- Skulle der komme et andet land ud, skulle det måske være et andet europæisk land, så vi undgår de europæiske nationer i pot 3 og 4.

Her hentyder Hjulmand til reglen om, at Danmark kun kan få én europæisk gruppemodstander. Fem af de otte grupper vil indeholde to hold fra Europa.

Allerede i aften begynder arbejdet frem mod VM

Er det en speciel dag?

- Ja, det synes jeg, at det er. Jeg glæder mig til at få det gjort konkret, så vi ved, hvem vi skal møde, og så vi kan gå i dybden med vores modstandere og få sendt vores scouts ud og så videre.

For Kasper Hjulmand og resten af landstrænerteamet begynder arbejdet frem mod VM i Qatar allerede i aften, når Danmarks gruppemodstandere er fundet.

- I år har vi ikke noget forberedelse inden den første kamp. Vi møder ind, og så skal vi spille. Det er jo aldrig sket før, siger Hjulmand og fortsætter:

- Det er aldrig sket før, at man ikke har minimum et par uger - oftest har det været tre uger, hvor man kan samle en bruttotrup, spille nogle testkampe og sende nogle hjem. Den her gang mødes vi, og så spiller vi. Så vi er i kampmode med det samme.

VM-lodtrækningen kan følges direkte på TV 2 eller TV 2 PLAY fra klokken 18.15.

VM i Qatar spilles fra 21. november til 18. december 2022.