VM fodbold

- Ikke fantastisk, siger Hjulmand om dansk VM-lodtrækning

Danmark fik en af de værst tænkelige modstandere fra øverste seedningslag, da der fredag blev trukket lod til VM i Qatar.

De forsvarende verdensmestre fra Frankrig.

Det var alt andet end en drømmemodstander, der kom op af bowlen i Qatar, da Danmarks kommende VM-modstandere skulle findes. Lidt mere spiseligt blev det, da Danmark også trak Tunesien og til sidst et møde med enten Forenede Arabiske Emirater, Australien eller Peru - afhængig af hvem der vinder playoffkampene.

For landstræner Kasper Hjulmand var fokus i første omgang på netop franskmændene, som han rigtig gerne havde set i en anden gruppe.

- Det er ikke fantastisk. Jeg ville gerne have undgået Frankrig. Jeg er helt sikker på, at det er et af verdens bedste hold med det utrolige talent, der er i fransk fodbold på toppen i øjeblikket. Det er en topmodstander.

- Jeg synes også det sidste hold – Peru, der ligger nummer 22 på verdensranglisten – er et utrolig stærkt mandskab, som jeg tror kommer igennem deres playoffkampe. Men alt i alt glæder vi os over, at vi har fået modstandere på og kan begynde at forberede os, siger Hjulmand til TV 2 SPORT i Qatar.

Tre møder med Frankrig på kort tid

Danmark har i forvejen trukket Frankrig i Nations League-gruppen for 2022, hvor de to nationer skal mødes henholdsvis den 3. juni i Frankrig og den 25. september i Parken.

Dermed bliver det til tre møder med Frankrig på lidt under et halvt år, og det bliver meget specielt for Kasper Hjulmand.

Er det mere vanskeligt som træner, når man møder det samme hold så mange gange, eller gør det bare din hverdag nemmere?

- Arg, det er vanskeligere.

- Lad os forestille os, at vi kun skulle have mødt Frankrig til VM, så havde vi haft mulighed for at gøre et eller andet. Jeg tror, vi kommer til at kende hinanden så godt, at vi i hvert fald skal tænke os rigtig godt om, hvad vi gør mod Frankrig, når vi kommer frem til VM. Det er ikke sikkert, at det er det samme, som vi gør mod dem i Nations League, siger Hjulmand.

Kvalitet på alle positioner

Samtidig slår den danske landstræner fast, at han faktisk mener, Frankrig er bedre, end da de vandt VM i 2018, hvor Danmark og Frankrig spillede uafgjort i gruppen.

- Med det talent, som det franske mandskab har i øjeblikket, så er det ikke bare to spillere med kvalitet på hver position. De er meget, meget dybe i den kvalitet, de har på alle positioner. Det er helt klart en af de allerbedste nationer i verden.

- Og hvis du kigger på, hvordan de er trænet, så synes jeg, at de har fået mere kontrol på spillet. Der er flere ting i deres spil. Og så er Kylian Mbappé en fantastisk spiller. Han kan helt selv gøre nogle ting i spillet. De har bare talent hele vejen rundt. Karim Benzema har ikke været bedre, og man kunne blive ved..., lyder det fra den danske landstræner.

Skal kigge nærmere på Tunesien

Imens Danmark ikke ved, hvem den sidste modstander bliver endnu - selvom Hjulmand regner med Peru, så ved danskerne, at åbningskampen i gruppen bliver mod Tunesien.

Og her skal Hjulmand og co. allerede nu i gang med at læse op på, hvad der venter.

- Jeg kender ikke så mange fra Tunesien, men jeg kender nogle stykker, og vi går selvfølgelig i gang med at kigge nærmere på dem nu. I Danmark har vi en tendens til at kigge og sige ”nå, Tunesien…”

- Tunesisk fodbold er stærkt, og i det hele taget har de nordafrikanske lande gjort fremskridt. Tunesien skal vi virkelig have respekt for. Det er et godt fodboldhold, men det er selvfølgelig dem, vi skal slå, hvis vi skal videre, slår Kasper Hjulmand fast og vurderer lodtrækningen til en 5'er på en skala fra 1-10.

Her får du det store overblik over alle VM-grupperne og Danmarks kampprogram.