VM fodbold

Nadim må selv stå til ansvar for ambassadørrolle, siger DBU

Nadia Nadim er ifølge hendes selv blevet udnævnt som officiel ambassadør for Qatar.

Artiklen blev opdateret, da der muligvis var tale om en aprilsnar. Den tvivl har FIFA senere fjernet, og derfor er forbeholdene for aprilsnar skrevet ud af artiklen.

- Det må hun selv stå til ansvar for. Nadia må gøre, hvad hun synes er bedst.

Sådan lyder det fra Jakob Jensen, der er direktør i Dansk Boldspil-Union, til TV 2 SPORT. Det sker, efter den danske landsholdsstjerne Nadia Nadim har offentliggjort, at hun er blevet officiel ambassadør for Qatar.

Den nye rolle kommer efter, at Nadim i slutningen af sidste år var udsat for massiv kritik, da flere mente, at hun var med til at male et glansbillede af Qatar. Nadim afviste kritikken.

- Jeg har ikke talt med Nadia om det. Hun har ikke orienteret mig - og mig bekendt heller ikke DBU - om det, siger Jakob Jensen.

- Vi fra DBU fortsætter den kritiske dialog for fuld kraft, uafhængigt af hvad Nadia Nadim foretager sig i Qatar.

Synes ikke, det er en god idé

DBU-direktøren understreger, at der ikke er nogen tvivl om, at Nadia Nadim har været en stor rollemodel, da hun tidligere er blevet kåret til årets dansker og har haft en stor karriere på den danske landshold.

- Men igen: Jeg har ikke haft mulighed for at tale med Nadia om, hvad hun laver i Qatar. Det må hun selv redegøre for, siger Jensen.

Hvis hun var kommet til dig og havde sagt, at hun havde fået den her mulighed, og hvad du synes. Hvad havde du sagt?

- Så havde jeg givet hende det råd, at jeg syntes, det ikke ville være en god idé.

TV 2 SPORT har forsøgt at få en kommentar via Nadia Nadims agent, men det har ikke været muligt.

Nadim var skuffet over kritikken

Nadia Nadim blev i december mødt af kritik i forbindelse med et besøg i Qatar. Den 34-årige landsholdsspiller delte på Instagram en række billeder af sig selv til FIFA Arab Cup sammen med David Beckham og flere andre.

Ifølge flere var hun dermed med til at promovere Qatar og male et skønmaleri af forholdene i landet, som i lang tid har været under massiv kritik for at have dårlige menneskerettighedsforhold.

Nadim selv var skuffet over kritikken mod hende.

- Det er ekstremt skuffende at læse og høre om folk, der fordømmer mine handlinger, skrev hun på Instagram.

- Jeg tilbragte tid med børn, der voksede op på samme måde, som jeg gjorde. Nogle af dem er adskilt fra deres familier, og mange af dem vil gerne leve med glæde i deres liv.

Nadia Nadim fik kritik for at glorificere billedet af Qatar, efter hun besøgte landet i december – nu svarer hun igen på kritikken i Go' morgen Danmark. Video: Thomas Jørgen Seerup

Senere sagde hun i et interview i Go' Morgen Danmark på TV 2, at hun er klar over, at der er problemer i Qatar.

- Jeg har prøvet at gøre noget. Jeg maler ikke et glansbillede af noget.

- Jeg ved, at der er problemer. Det er der rigtigt mange steder. Alle dem, der kritiserer mig, hvad gør de? Jeg prøver i det mindste at gøre noget, sagde Nadia Nadim til Go' Morgen Danmark på TV 2.

VM i fodbold går i gang 21. november og afsluttes med finalen 18. december.