VM fodbold

Se Danmarks mest sandsynlige vej til VM-finalen

Hvem kan Danmark møde - og hvornår, hvis de går videre fra gruppen ved VM i fodbold. TV 2 SPORT har kigget i krystalkuglen og spået en smule.

Ja, ja, ja... Vi ved det godt! Det er ALT for tidligt at kigge på, hvordan Danmark kommer til at vinde VM i fodbold.

Men skulle der alligevel sidde en jubelidiot med rød-hvide briller på ude i de danske hjem, ligesom der gør på TV 2 SPORTs redaktion, så har vi tilladt os at kigge nærmere på, hvem Danmark kan møde på deres videre færd ved VM - og ikke mindst hvornår.

I første omgang kræver det selvfølgelig, at de danske fodboldherrer spiller sig videre fra Gruppe D med Frankrig, Tunesien og en sidste modstander, der bliver enten De Forenede Arabiske Emirater, Australien eller Peru - mest sandsynligt Peru.

Skulle det ske, ved vi allerede nu, at Danmark bliver parret med Gruppe C. Og i kvartfinalen vil det så blive en modstander fra Gruppe A eller B.

Der er selvfølgelig et hav af usikkerheder, men herunder følger et overblik over, hvem Danmark mest sandsynligt kommer til at støde ind i, hvis de går videre fra gruppen ved VM. Overblikket er lavet ud fra nationernes generelle seedninger og vinderodds på slutrunden.

Hvis Danmark vinder Gruppe D...

... så giver det selvfølgelig en nemmere vej på papiret, hvor man starter mod nummer to fra Gruppe C i de afgørende kampe.

  • 1/8-finalen: Polen/Mexico (hvis Argentina som forventet vinder Gruppe C)
  • Kvartfinalen: England
  • Semifinalen: Belgien/Tyskland
  • Finalen: Argentina/Frankrig/Spanien/Brasilien

Hvis Danmark bliver nummer to i Gruppe D...

... så kan der allerede i 1/8-finalen vente rigtig hård modstand, mens kvartfinalen derimod kan blive væsentlig nemmere end med en gruppesejr.

  • 1/8-finalen: Argentina
  • Kvartfinalen: Holland
  • Semifinalen: Spanien/Brasilien
  • Finalen: England/Frankrig/Belgien/Tyskland

Efter VM-lodtrækningen fredag aften viser en rundtur hos diverse bookmakere, at Danmark rangerer som tiende største favorit til VM-trofæet. Fælles for de fleste er, at Brasilien er størst favorit til omkring odds 6, mens Danmark ligger omkring odds 30.

Her får du det store overblik over alle VM-grupperne og Danmarks kampprogram.