VM fodbold

Brøndby-tuneser advarer Danmark efter VM-lodtrækning

Det danske fodboldlandshold skal for alt i verden ikke undervurdere Tunesien, siger Brøndbys Anis Ben Slimane.

22. november klokken 14.

Ja, det er allerede nu et tidspunkt, du godt kan skrive ind i din kalender. Her indleder Danmark nemlig VM-slutrunden med åbningskampen mod Tunesien. Det blev afgjort ved VM-lodtrækningen fredag aften.

Brøndbys Anis Ben Slimane håber og tror på, at han kommer at være en del af den tunesiske landsholdstrup ved VM. Samtidig understreger han, at tuneserne ikke skal ses som de nemme modstandere i gruppen.

- Tunesien er kendt for at være et landshold, man ikke skal undervurdere. Det bliver nok undervurderet, fordi der ikke er de største stjerner. Men det er et kollektiv, der arbejder stenhårdt sammen, siger Slimane til TV 2 SPORT.

- Det er vigtigste er nok, at Danmark ikke skal undervurdere Tunesien. Det er et hold, der kan stå defensivt og kompakt.

Forventer opkald fra landstræneren

Anis Ben Slimane er født og opvokset i Danmark, men har dobbelt statsborgerskab. Han har både spillet landskampe for det danske og tunesiske landshold, men han valgte side i 2020, da han blev udtaget til det tunesiske A-landshold for første gang.

Der er ingen tvivl om, hvad man tænker om Danmark, og at det er et sindssygt stærkt landshold

Slimane om Tunesiens tilgang

Han erkender dog på trods af det, at det kan blive en følelsesmæssig svær kamp for ham.

- Jeg ser det med en ambivalent følelse. Det bliver en sindssyg fed kamp. Først og fremmest skal jeg da udtages, men det håber jeg på. Og jeg glæder mig sindssygt meget til det.

- Man kunne godt forestille sig, at træneren og nogle omkring landsholdet havde brug for hjælp fra mig. Men omvendt kan man også sige, at jeg håber, at de alle sammen har fulgt med under EM og VM-kvalifikationskampene, så de kender til Danmarks styrker. Der er ingen tvivl om, hvad man tænker om Danmark, og at det er et sindssygt stærkt landshold. Men jeg kunne godt forestille mig, at jeg ville blive ringet op for at få lidt insider-viden.

Hjulmand tager ikke Tunesien for givet

En anden, der skal begynde at forberede sig på VM-kampene i november og december, er den danske landstræner Kasper Hjulmand. Han skal allerede nu i gang med at læse op på, hvad der venter.

- Jeg kender ikke så mange fra Tunesien, men jeg kender nogle stykker, og vi går selvfølgelig i gang med at kigge nærmere på dem nu. I Danmark har vi en tendens til at kigge og sige ”nå, Tunesien…”

- Tunesisk fodbold er stærkt, og i det hele taget har de nordafrikanske lande gjort fremskridt. Tunesien skal vi virkelig have respekt for. Det er et godt fodboldhold, men det er selvfølgelig dem, vi skal slå, hvis vi skal videre, slår Kasper Hjulmand fast og vurderer lodtrækningen til en 5'er på en skala fra 1-10, sagde Hjulmand efter lodtrækningen til TV 2 SPORT.

Her får du det store overblik over alle VM-grupperne og Danmarks kampprogram.