VM fodbold

Én VM-kamp overgår alle andre – er du enig?

Nederst i artiklen kan du rangere, hvilke gruppekampe ved VM du ser mest frem til.

Om 233 dage begynder VM i fodbold. En stor, global fodboldfest, og her kan man lige så godt sætte kryds i kalenderen ud for første dag.

Det anbefaler TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun, der har påtaget sig opgaven og udvalgt de fem kampe – foruden Danmarks kampe – som han ser mest frem til at se i gruppespillet. Og her er VM’s første kamp mellem Senegal og Holland iblandt.

- I den indledende fase glæder jeg mig til at se landshold fra nogle af de andre verdensdele, som vi ikke ser så ofte. For de andre ser vi jo hele tiden.

Det er dog alligevel en kamp mellem to europæiske nationer, han har sat det fedeste kryds ud for. Den havde han ikke svært ved at vælge, for ifølge ham overskygger én kamp alle andre gruppekampe.

Disse fem VM-kampe glæder Bruun sig mest til (foruden Danmarks kampe)

 1. Spanien - Tyskland

  27. november 2022

  Jeg var jo så heldig, at jeg kommenterede den seneste kamp mellem de to lande, og den vandt Spanien med 6-0 (Nations League-kamp fra 2020). Når Tyskland taber en kamp med 6-0, giver det altså rystelser helt fra Hamborg til München. Den kamp glemmer de ikke lige foreløbig.

  Og så er der også en masse historik mellem de to nationer. Da Spanien blev verdensmester i 2010, slog de Tyskland i det, som, mange vil sige, var den moralske finale i semifinalen, og så var der en EM-finale i 2008.

  Så hvis man kigger bredt på det uden at være specielt dansk i det, er der reelt kun ét  gigantopgør, hvor to af favoritterne til den endelige sejr brager ind i hinanden i gruppespillet.

 2. Argentina - Mexico

  26. november 2022

  Nu må det være Messis sidste chance for at blive verdensmester. På hans vegne er jeg nærmest lykkelig over, at han nu er sydamerikansk mester, så han ikke skal blive fodboldpensionist uden at have vundet noget som helst stort med Argentina. Det vil jo selvfølgelig være toppen på hans karriere at vinde verdensmesterskabet. Så der er en stor fortælling.

  En af mine aller, aller bedste oplevelser ved VM i 2018 var Argentinas kamp mod Nigeria, hvor Marcos Rojo scorede til allersidst. Der er altid drama, når Argentina spiller.

  Det virker umiddelbart ikke, som om Mexico har noget historisk stærkt landshold, men de er en større fodboldnation, end vi lige går og regner med, og der er tilmed rigtig mange argentinere og brasilianere i mexicansk fodbold, fordi klubberne er forholdsvis velhavende.

 3. Brasilien - Schweiz

  28. november 2022

  Vi skal have Brasilien med! Og så vil jeg gerne slå et slag for Schweiz, som er det mest undervurderede hold i europæisk fodbold. De har altså slået europamestrene ud af kvalifikationsturneringen.

  Men det er primært på grund af Brasilien, at jeg vil se denne kamp. Jeg havde en vidunderlig oplevelse med lige præcis dette matchup ved VM i 2018, og det er sådan noget, der bliver hos mig; oplevelser, hvor man sidder på stadion. Her bed schweizerne også fra fra sig og spillede 1-1.

  Jeg tror, der er mange, der har det lige som mig: VM er for alvor i gang, når Brasilien spiller. I hvert fald de gange, hvor Danmark ikke er med.

 4. Portugal - Uruguay

  28. november 2022

  Denne kamp indeholder nogle store spillere, vi kommer til at sige farvel til efter VM: Cristiano Ronaldo, Luiz Suarez, Edinson Cavani og Diego Godin. De kommer ikke til at spille VM i 2026. Det er nogle af de store figurer på godt og ondt i international fodbold i de seneste 15 år.

  Historien om Uruguay er også interessant. For to måneder siden så det ud, som om de ikke kom med til VM, men så fyrede de deres elskede træner med stokken, Oscar Tabárez, og vandt de efterfølgende fire kampe i kvalifikationen.

 5. Senegal - Holland

  21. november 2022

  Det her er den hemmelige åbningskamp, hvor vi også slipper for alle de der parader og et storslået show. Der bliver bare fløjtet i gang, og så bliver der spillet fodbold.

  De afrikanske mestre ser stærke ud før an af Sadio Mané fra Liverpool. Der er en grund til at antage, at det er Afrikas stærkeste fodboldhold. Og Holland er et attraktivt landshold – det så vi senest mod Danmark.

Listen er lavet på en præmis om, at Morten Bruun ikke må vælge de danske kampe. Dem glæder han sig naturligvis meget til.

Morten Bruun om fravalget af kampen mellem Belgien og Kroatien:

- Alle mine valg - på nær én kamp - involverer mindst ét hold fra en anden verdensdel end Europa. Hvis ikke man gider at se de her kampe, er VM ikke ret meget mere spændende end et EM. Så Belgien mod Kroatien er bare en mere europæisk kamp. Der er ikke noget eksotisk over den som sådan.

Hvilke gruppekampe glæder du dig mest til (foruden Danmarks)?