Fodbold

Hjulmand har været "meget bekymret" for Damsgaard

Mikkel Damsgaard sidder fortsat ude med en skade, men landstræner Kasper Hjulmand fortæller, at han stadig er i spil til VM.

Et langskudsmål mod Rusland, et frisparksmål mod England i EM-semifinalen og en kåring som årets mandlige fodboldtalent 2021.

Mikkel Damsgaard gjorde kometkarriere på landsholdet, men siden VM-kvalifikationskampen mod Østrig den 12. oktober har profilen ikke været at finde på det rød-hvide mandskab på grund af skader.

Det har selvsagt påvirket Damsgaard, men også den danske landstræner Kasper Hjulmand har været berørt af det.

- Jeg har været meget bekymret og tænkt meget over det. Jeg har også besøgt ham et par gange. Jeg synes, det har været svært at se på - og svært, at han havde det, som han havde det, siger Kasper Hjulmand til TV 2 SPORT.

Har fundet en vej

Damsgaard har ikke været i kamp for hverken klub eller land, siden han udgik med en skade i Østrig-kampen.

I begyndelsen af november blev Mikkel Damsgaard indlagt på hospitalet med sygdom som følge af en infektion i knæet, og kort efter måtte han igennem en mindre knæoperation, der siden efterlod Damsgaard midt i en længere genoptræningsperiode.

Onsdag var der dog yderst positive nyheder fra Sampdoria-spilleren, der i et interview til klubbens hjemmeside kunne fortælle, at han var tilbage i træning.

- Jeg har været syg og har været på hospitalet. Det har været hårdt. Men jeg er kommet over det. Jeg fik den rigtige medicin og har arbejdet hårdt for at kunne spille igen, lød det fra Damsgaard.

Samme melding er også nået Kasper Hjulmands vej, og landstræneren glæder sig over de positive udsigter.

- Jeg er simpelthen så glad for, at det ser ud til, der er fundet en vej for ham, og jeg glæder mig helt vildt til at se ham tilbage igen, siger Hjulmand.

Skal ikke frygte for pladsen

Nok er Damsgaard tilbage i træning, men der går nok lidt, før kampformen for alvor er tilbage.

Heldigvis er der fortsat over et halvt år til VM, hvorfor Damsgaard langt fra har forpasset sin mulighed for at komme med til slutrunden.

Og rammer Damsgaard igen fordums niveau, er der ingen slinger i valsen fra landstræneren.

- Hvis han kommer i gear, så er han selvfølgelig med, siger Kasper Hjulmand.