VM fodbold

Simon Kjær har klar VM-målsætning

Landsholdsanfører Simon Kjær drømmer om VM-guld og mener, at Danmark skal gå videre fra gruppen.

Anføreren for det danske fodboldlandshold, Simon Kjær, er allerede begyndt at gøre sig store tanker om fodbold-VM, der afvikles sidst på året.

Efter fredagens lodtrækning, der placerede Danmark i gruppe med Frankrig, Tunesien og en modstander, der skal findes mellem Peru, Australien og De Forenede Arabiske Emirater, mener han, at danskerne bør avancere.

- Vi glæder os meget til VM og er stolte over at skulle spille mod de bedste i verden. Vi har fået en spændende pulje. Det er fedt at møde Frankrig, siger han i et tweet fra Dansk Boldspil-Union.

Derefter svækkes kendskabet dog en smule, erkender han.

- Tunesien er en sjælden modstander for os, men det er altid interessant at møde hold fra andre verdensdele ved et VM.

- Vi vil rejse til VM for at vinde hver kamp. Vi drømmer om at vinde trofæer med dette hold, og jeg synes, at vi godt kan sige, at vi skal videre fra denne pulje, siger kaptajnen.

Kjær er selv ukampdygtig for tiden på grund af en alvorlig knæskade.

Det er Danmarks ambition

Den danske landstræner Kasper Hjulmand satte også ord på lodtrækningen fredag aften.

Hjulmand havde en blandet smag i munden, men alligevel gjorde han det klart, at Danmark har en ambition om at gå videre fra gruppen.

- Det er en ambition, vi har. Hvis vi siger, at vi har en ambition om at gå langt i turneringen, så skal vi kunne slå de fleste. Og det er det, vi tror på, at vi kan, siger han og tilføjer:

- Det er sådan lidt en lunken lodtrækning, lyder det fra Hjulmand, som giver danskernes lodtrækning en "mellemkarakter".

Det er fortsat ikke afgjort, hvem der tager den sidste plads i Danmarks gruppe - udover Frankrig og Tunesien.

De Forenede Arabiske Emirater og Australien skal først mødes i en playoffkamp, hvorefter vinderen skal op imod Peru om VM-billetten.