VM-værter spiller ikke åbningskamp efter historisk manøvre

For første gang nogensinde har Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) ændret i VM-kampprogrammet efter lodtrækningen.

Det har allerede været et længe kendt faktum, at alt ikke bliver, som det plejer, når herrernes fodbold-VM helt ekstraordinært afvikles om vinteren.

Efter lodtrækningen fredag blev der så tilføjet endnu en usædvanlighed til slutrunden. Her stod det klart, at værtsnationen, Qatar, alligevel ikke skal spille mesterskabets første kamp om 233 dage.

Det meddelte Det Internationale Fodboldforbund (FIFA), der for første gang nogensinde ændrede i programmet efter lodtrækningen.

- Som følge af Qatars kompakte karakter var arrangørerne i stand til - for første gang nogensinde efter den endelige lodtrækning - at fordele gruppekampe på stadioner og starttidspunkter for hver kampdag, hvilket optimerede kampplanen til glæde og gavn for tilskuere, hold, medier og det globale publikum.

Opsummeret betyder det, at arrangørerne har fastlagt programmet og blandt andet kigget på tidsforskelle, så flest mulige kan se deres landsholds kampe.

Ekspert glæder sig over "den hemmelige åbningskamp"

I stedet for værtsnationens kamp mod Ecuador bliver det den sportsligt mere attraktive kamp mellem Senegal og Holland, der markerer åbningen af mesterskabet.

Resultatet af den ekstraordinære ændring af kampprogrammet efter lodtrækningen vækker glæde hos en dansk fodboldelsker og -ekspert.

- Det her er den hemmelige åbningskamp, hvor vi også slipper for alle de der parader og et storslået show. Der bliver bare fløjtet i gang, og så bliver der spillet fodbold, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun.

Værtsnationen skal først i aktion i kamp nummer tre. Efter Senegal og Hollands åbning følger England og Iran trop.

VM's åbningsdag, 21. november

  • Senegal - Holland, kl. 11.00
  • England - Iran, kl. 14.00
  • Qatar - Ecuador, kl. 17.00
  • USA - Ukraine/Wales/Skotland, kl. 21.00

Det er første gang siden 2002, at værtsnationen ikke spiller VM’s første kamp. Her åbnede den forsvarende mester, Frankrig, mesterskabet.

VM afvikles over 28 dage, hvilket er 3 dage kortere end normalt.

Danmark åbner VM på dag to, 22. november, med en kamp mod Tunesien klokken 14.00.