FIFA afkræfter tvivl om Nadims VM-rolle

Nadia Nadim skal promovere VM-slutrunden i Qatar, der spilles i november og december.

Forvirringen var total, efter Nadia Nadim præsenterede sig selv som VM-ambassadør på Instagram og efterfølgende skrev ”aprilsnar.”

Men den er god nok, fastslår det internationale fodboldforbund FIFA. Den danske landsholdsprofil skal promovere den udskældte VM-slutrunde i Qatar.

- Vi er glade for at kunne bekræfte, at Nadia Nadim er ambassadør for FIFA World Cup Qatar 2022, skriver en talsperson fra FIFA i en mail til TV 2 SPORT.

Nyheden om Nadims tjans som ambassadør for herrernes VM i Qatar blev delt 1. april. På dagen forsøgte TV 2 SPORT at få en kommentar fra Nadia Nadim, men det lykkedes ikke. Landsholdsspillerens agent Michael Kallbäck svarede på vores henvendelser, men han ville på det tidspunkt ikke be- eller afkræfte, om der var tale om en aprilsnar.

DBU og Spillerforeningen tager afstand

Med rollen som ambassadør for VM i Qatar skiller Nadia Nadim sig ud fra mange andre i dansk fodbold, der højlydt har kritiseret Qatars VM-værtskab og forholdene i landet.

Dansk Boldspil Union har gennem flere år været meget kritiske over for Qatar, og det fortsætter unionen med trods Nadims ambassadørrolle, lyder det fra direktør Jakob Jensen. De professionelle fodboldspilleres fagforening, Spillerforeningen, tager også afstand fra Nadims rolle.

- Nadia har sit frie valg til at vælge, hvem hun vil være ambassadør for – men vi er nødt til at tage afstand fra de ting, der sker dernede. Som ambassadør ser jeg, at man blåstempler de ting, der foregår i Qatar. Det kan vi som Spillerforeningen og begge landshold ikke stå inde for, siger Spillerforeningens formand, Jeppe Curth til TV 2.

- Hvis hun havde spurgt os til råds, ville vi fraråde hende at gøre det, tilføjer han.

I skrivende stund figurerer Nadia Nadim endnu ikke på den officielle liste over ambassadører. Det gør Tim Cahill, Cafu, Samuel Eto’o, Ronald de Boer og Barcelonas træner Xavi derimod.