Fodbold

Nu reagerer landstræneren på Nadims situation

TV 2 SPORTs fodboldeksperter mener ikke, at Nadia Nadim bør udelukkes fra det danske kvindelandshold.

Nadia Nadim har de seneste dage igen været genstand for stor opmærksomhed.

Det er sket, efter at danskeren fredag præsenterede sig selv som officiel ambassadør for den stærkt kritiserede VM-slutrunde i Qatar. En nyhed, der siden er blevet bekræftet fra Det Internationale Fodboldforbund, (FIFA).

Det vil være en overreaktion

Morten Bruun om eventuel udelukkelse af Nadia Nadim

Både Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen har taget afstand fra Nadims beslutning, og nu har også Lars Søndergaard, landstræner for kvindelandsholdet, reageret på angriberens ageren.

- Jeg kan jeg kun støtte op om den linje, som DBU har, og de holdninger, der er gjort tydeligt til kende. Dem støtter jeg totalt op om, siger landstræneren til TV 2 SPORT.

33-årige Nadia Nadim blev ramt af en korsbåndsskade i september sidste år, og hun arbejder i øjeblikket på at komme tilbage til fodboldbanen.

Men angriberen har ikke kun brugt tiden på genoptræning. De seneste måneder har Nadim flere gange været i Qatar, hvor hun har været med til at promovere det kommende VM. Nu er hun så officielt udnævnt som ambassadør for den omdiskuterede slutrunde.

Har ikke taget stilling til Nadims landsholdsfremtid

Om ambassadørrollen vil få konsekvenser for hendes muligheder for at komme tilbage på landsholdet og blive udtaget til sommerens EM, har Lars Søndergaard endnu ikke taget stilling til.

- Der er stadig nogle måneder endnu, og der kan ske meget. Vi så, hvor hurtigt det kan gå, når hun byder sig ind som ambassadør. Lige pludselig vælter hele verden. Lad os nu se.

- Hun stjæler somme tider rampelyset med nogle af de ting, men Nadia har ikke været en del af det her hold det seneste år, efter hun fik sin korsbåndsskade. Der er stadig et stykke tid til EM, så jeg afventer lidt. Der er mange, der kæmper for at komme med til det EM, og jeg er sikker på, Nadia også er en af dem, siger Lars Søndergaard.

Racing Louisville-spilleren er ikke med under den igangværende landsholdssamling, hvor Danmark i løbet af den kommende uge kan spille sig tæt på en VM-billet.

Eksperter vil ikke have Nadim udelukket

Nadia Nadims beslutning om at blive VM-ambassadør er også diskuteret i denne uges udgave af fodboldmagasinet 'KANT', hvor den tidligere professionelle fodboldspiller Morten Karlsen og TV 2 SPORTs fodboldeksperter Mads Junker og Morten Bruun gav deres holdninger til kende.

Ingen af dem kan bakke op om Nadims beslutning, men der er heller ingen af dem, der mener, at hun skal straffes med at blive udelukket fra det danske kvindelandshold.

Morten Bruun, der tidligere har haft Nadim som elev på Idrætshøjskolen i Aarhus, forklarer, at det for ham handler om, hvad DBU selv har valgt at gøre i forhold til slutrunden i Qatar.

- Det er jo ikke en slutrunde, som vi ikke deltager i. Kan man blive udelukket fra DBU's landshold, hvis man går ud og støtter en VM-slutrunde, som DBU selv deltager i? Det mener jeg ikke, man kan. Det vil være en overreaktion.

En lignende holdning har Morten Karlsen, mens Mads Junker peger på retten til at have en mening som et tungtvejende argument for, at Nadim bør spille på det danske landshold, såfremt hun er god nok.

- Det betyder noget, når en af vores store profiler, og det er Nadia, udbasunerer sine holdninger og meninger. Personligt vil jeg ikke bifalde den ambassadørrolle, hun har taget, men hun må jo gerne. Hun har ikke brudt nogen regler, siger Mads Junker.

Nadia Nadim har spillet 99 kampe for det danske landshold med 38 mål til følge.