Fodbold

Dansker bliver cheftræner i Everton

Den danske fodboldtræner Brian Sørensen bliver fra sommer træner for Evertons bedste kvindehold.

Den 41-årige nuværende cheftræner for Fortuna Hjørring, Brian Sørensen, har landet sig et trænerjob fra allerøverste hylde.

For fra den kommende sæson og to år frem skal den danske mestertræner stå i spidsen for Evertons bedste kvindehold, der spiller i Women's Super League. Og det glæder han sig til.

- Det har været en proces, hvor jeg først kom på en shortliste, der siden blev mindre og mindre. Til sidst skulle jeg fremlægge et projekt om fremtiden for Everton, og ud fra det valgte de så mig. Og nu glæder jeg mig selvfølgelig bare helt vildt, siger han til TV 2 SPORT.

Brian Sørensen er en af de mest succesrige kvindefodboldtrænere i Danmark. Ud over at have inviteret Nadia Nadim med ind i klubmiljøet kan han prale af adskillige store resultater med hovedsageligt Fortuna Hjørring.

Her var han træner fra 2012 til 2018, hvor klubben vandt tre mesterskaber og en pokaltitel. Derefter var Brian Sørensen med til at løfte FC Nordsjællands satsning på kvindefodbold til landets bedste række, bronzemedaljer og pokaltriumf.

Har ikke været et nemt valg

Af familiære årsager vendte succestræneren tilbage til Hjørring i 2021, og det har heller ikke været nemt for Brian Sørensen at forlade sin hjerteklub.

- Fortuna er min klub, så det har bestemt ikke været nemt for mig. Derfor jeg har også gjort meget ud af at fortælle dem i klubben, at det ikke er et farvel, men et på gensyn. Jeg har været meget glad i klubben, men den her mulighed var bare så stor, at jeg ikke kunne lade den gå.

I første omgang drager Brian Sørensen alene til England og Everton, hvor hans kone og datter i stedet bliver hjemme i Danmark. Missionen i Everton bliver for danskeren at stabilisere klubben, der har haft en turbulent tid.

Håbet er at kunne gøre Everton til en fast top 6-klub. Lige nu befinder Liverpool-klubben sig i den kedelige ende af ligaen med blot 18 point i 19 kampe.

I Everton kommer Brian Sørensen til at træne Rikke Sevecke og Nicoline Sørensen. Ud over de to befinder flere danske landsholdsspillere sig til dagligt i engelske klubber.

  • Simone Boye: Arsenal
  • Emma Snerle: West Ham
  • Sanne Troelsgaard: Reading
  • Pernille Harder: Chelsea
  • Signe Bruun: Manchester United (udlejet fra Lyon)