Fodbold

Barca-kamp blev historisk

Dommer José Luis Munuera Montero havde en travl aften med fløjten, da Barcelona vandt med 3-2 over Levante.

Anden halvleg af kampen mellem Levante og FC Barcelona søndag aften går ikke sådan i glemmebogen.

Her fik catalanerne nemlig dømt tre straffespark imod sig på én halvleg, hvilket udmøntede sig i to mål, da Roger Marti efter 56 minutter brændte det andet straffespark på Marc Andre ter Stegen.

En scoring af Luuk de Jong i to minutters overtid sikrede en Barcelona-sejr på 3-2.

Og det er flere ting, der gør, at kampen ikke lige glemmes med det samme.

  • Det er første gang i denne LaLiga-sæson, at der overhovedet er dømt et straffespark imod Barcelona. Efter kampen mod Levante er den sæsontotal nu oppe på tre.
  • Dertil er det første gang, at der er dømt tre straffespark i en kamp imod FC Barcelona i hele LaLigas historie. Det skriver spanske SPORT.
  • Dertil er det første gang i LaLigas historie, at et hold vinder, efter de har fået tre straffespark dømt imod sig.

Reelle straffespark

Levante fik det første straffespark, da Daniel Alves efter 52 minutter begik en klodset forseelse i feltet. Denne mulighed udnyttede Jose Luis Morales til at bringe Levante på 1-0.

Fire minutter senere fik gæsterne endnu en mulighed fra 11 meter-pletten, da Eric Garcia havde hånd på bolden efter et hjørnespark. Denne gang var det Roger Marti, der gik frem, men Marc Andre ter Stegen havde som nævnt styr på skuddet.

Efter 83 minutter fik Levante på ny en mulighed, da Clement Lenglet stemplede en Levante-spiller på foden i feltet. Gonzalo Melero scorede her til 2-2.

TV 2 SPORTs fodboldekspert Andreas Laudrup analyserede i studiet efter kampen, at alle de tre straffespark til Levante var reelle nok. Du kan se dem i videoen over artiklen.

Barcelona har nu vundet syv kampe i træk i ligaen. Det har sendt storklubben op på andenpladsen. Der er 12 point op til Real Madrid, der efterhånden skal falde helt sammen, hvis ikke mesterskabet skal ende i hovedstaden.

Martin Braithwaite sad igen på bænken i samtlige 90 minutter.