Dansk Flygtningehjælp dropper Nadia Nadim

VM-ambassadør Nadia Nadim er ikke længere ambassadør for Dansk Flygtningehjælp, oplyser sidstnævnte.

Dansk Flygtningehjælp har droppet fodboldspiller Nadia Nadim som ambassadør, efter at hun er blevet ambassadør for VM i Qatar.

Det skriver organisation til B.T. i en mail.

- Vi har efter en fin dialog med Nadia taget et gensidigt valg om at afslutte samarbejdet, fremgĂĄr det i mailen.

Nadim havde titel af 'Goodwill Ambassador' for Dansk Flygtningehjælp.

Nadim meldte 1. april ud, at hun var blevet officiel ambassadør for herrernes VM-slutrunde i Qatar, som ellers har været udsat for markant kritik for brud på menneskerettigheder og ringe forhold for migrantarbejdere.

Derfor passer hendes promovering af slutrunden ikke ind i forhold til hendes ambassadørskab for Dansk Flygtningehjælp.

- Vi er desværre ikke blevet taget med på råd i beslutningen om hendes ambassadørskab til VM i Qatar, som, vi selvfølgelig synes, er problematisk og ikke er i overensstemmelse med de menneskerettighedsværdier, vi i DRC Dansk Flygtningehjælp hver dag kæmper for, siger Kasper Viebke, fundraisingchef i DRC Dansk Flygtningehjælp, til B.T.

Dansk Flygtningehjælp ønsker ikke at uddybe beslutningen over for TV 2.

Nadim svarer igen

TV 2 SPORT har forsøgt at få en kommentar fra Nadia Nadim via hendes agent. Han henviser til et opslag på Twitter, hvor Nadim ikke helt forstår udmeldingen fra Dansk Flygtningehjælp.

- Jeg arbejdede med DRC i det tidlige 2019 under et besøg i Kenya. At komme tre år senere og sige, at samarbejdet er ophævet, er det samme som at sige nu, at min kontrakt med Manchester City er blevet ophævet i dag.

- "Partnerskabet" blev ophævet per auto (automatisk, red.), skriver Nadim.

Nadim fik sin kontrakt ophævet med Manchester City i december 2018.

Nadia Nadim har selv rødder i Afghanistan. Hun er aktuelt skadet og derfor ikke en del af den trup, som kvindelandstræner Lars Søndergaard senest udtog.

Jeg er super ærgerlig og skuffet over, at hun har sagt ja til den ambassadørrolle

Peter Møller, fodbolddirektør i DBU

DBU ærgrede sig over ambassadørrollen

Dansk Boldspil-Union (DBU) har ved flere lejligheder udtrykt sig kritisk om Qatars VM-værtskab. Derfor ærgrer det også DBU-fodbolddirektør Peter Møller, at Nadim har taget imod jobbet som ambassadør for slutrunden.

Til Ritzau sagde han i sidste uge:

- Jeg er super ærgerlig og skuffet over, at hun har sagt ja til den ambassadørrolle. Det modarbejder de ting, DBU har gjort gennem lang tid for at skabe bedre vilkår for migrantarbejderne i Qatar, og alt det, vi står for, lød det fra Møller, som understregede, at det var hans personlige holdning.

- Det er virkelig et svært emne. Jeg tror meget på dialogen og på at prøve at påvirke tingene. Også i Qatar i stedet for at boykotte og blive væk. Men jeg er meget imod, at man sympatiserer med og promoverer den slutrunde og prøver at bygge den op til noget, den ikke er.

Danmark er som det eneste nordiske land kvalificeret til slutrunden i Qatar. Her er holdet kommet i pulje med Frankrig og Tunesien samt enten de Forenede Arabiske Emirater, Peru eller Australien.