Fodbold

Danmark møder Brasilien i Parken

Landstræner Lars Søndergaard håber på, at landskampen mod Brasilien i Parken vil øge opmærksomheden omkring holdet.

Selvom underlaget er som en sandkasse, jubler kvindelandsholdet stadig over en unik mulighed.

Inden EM-slutrunden skal Lars Søndergaards tropper spille en testkamp mod Brasilien i Parken, hvor der for alvor bliver mulighed for at øge interesse for kvindelandsholdet. Det er nemlig første gang, at holdet skal spille en kamp i Parken.

- Det er fedt. Vi vil også gerne spille i Parken. Selvom vi er rigtig glade for Viborg, er det stort at spille i nationalarenaen. Det bliver en god optakt til EM, og Brasilien er ikke en hvilken som helst modstander, siger Sanne Troelsgaard til TV 2 SPORT.

Tidens trend, især i udlandet, er, at der kommer flere tilskuere og større mediedækning

Lars Søndergaard, kvindelandstræner

Hun bliver bakket op af holdkammeraten Stine Larsen:

- Det er helt fantastisk at skulle spille på sådan en scene. Det er noget, vi glæder os til, siger hun til TV 2 SPORT.

Landsholdets testkamp mod Brasilien, ét af verdens bedste hold, der er syvdobbelt vinder af de sydamerikanske mesterskaber og VM-sølvvinder fra 2007, spilles 24. juni som et led i EM-forberedelserne.

"Det er tidens trend"

Sommerens slutrunden afvikles fra 8. til 31. juli. Og landstræneren håber altså på at øge opmærksomheden inden da.

- Hvis vi kan gange tilskuertallet i dag med 10, måske 15, og så få samme opbakning som i dag, bliver det en festforestilling. Det tror jeg også, at det gør alligevel. Det er første gang, at et dansk kvindelandshold sådan for alvor skal spille i Parken, og jeg håber på stor opbakning.

- Vi glæder os helt vildt. Vi møder i fodboldøjne en verdensnation og også inden for kvindefodbolden, så det bliver helt fantastisk. Det er også velfortjent, at pigerne får lov til at optræde derinde, siger Lars Søndergaard til TV 2 SPORT.

Hvilken betydning har kampen for kvindelandsholdet?

- Det er igen opmærksomhed. Tidens trend, især i udlandet, er, at der kommer flere tilskuere og større mediedækning. Kampene bliver afviklet på større stadioner med flere tilskuere.

- Det betyder meget, fordi det er den oplevelse, der også ligger i det. Der er ikke noget mere dødssygt end at se en kamp, hvor der er 1000 tilskuere og ingen stemning. Så selve den infrastruktur, der ligger i det, kommer til at blive rigtig godt og også betydningsfuld for kvindefodbolden, at det endelig sker.

Det højeste antal tilskuere til en kvindelandskamp på dansk jord er 9337 og blev sat i en VM-kvalifikationskamp mod Finland på Viborg Stadion 27. september 2006.

Med faciliteterne i Parken er der mulighed for en ny rekord.