Fodbold

Bo Henriksen: Lur mig om ikke FCK får gummiben

FC Midtjylland-cheftræner Bo Henriksen håber, at FC København får gummiben i jagten på guldet i Superligaen.

Mandag hentede FC Midtjylland tre point i bestræbelserne på at indhente FC København på førstepladsen i Superligaen, da AaB blev besejret med 2-0.

Sejren betyder, at der er seks point op til FCK, som i forrige runde snublede mod Silkeborg, og som i mandagens runde slog Brøndby.

FCK's nederlag i Silkeborg har givet tro på tingene i FC Midtjylland, og cheftræner Bo Henriksen håber på endnu flere pointtab til FCK.

- Vores sejr over AaB var vigtig for to ting. Vi holdt AaB bag os, og så kom vi ikke længere efter FCK.

- Vi skal jagte så meget, vi kan, og lur mig, om ikke de (FCK, red.) får gummiben på et tidspunkt. Det kunne da være sjovt, siger Bo Henriksen kækt.

Men vi er ikke fantaster...

På samme tid påpegede han dog, at det er et usandsynligt scenarie, hvis man kigger i historiebøgerne.

- Vi er ikke fantaster. Det er vel ikke sket mange gange i historien, at et hold har hentet ni point på otte kampe, men det kunne da være sjovt at være de første til at gøre det, siger han med henvisning til, at FCM inden forrige runde havde ni point op til FCK.

- Vi kan ikke afgøre noget selv, men vi skal vinde vores fodboldkampe. Så længe vi gør det, kan vi ikke gøre mere, siger cheftræneren.

Sejren betød samtidig, at midtjyderne slog hul ned til AaB på tredjepladsen. Der nu er syv point ned til nordjyderne.

Den offensive profil Anders Dreyer forsikrer dog, at FCM ikke kommer til at hvile på laurbærrene.

- Sejren betyder overhovedet ikke, at vi ikke skal frygte AaB længere. Det er klart, at der er syv point ned nu, men det skal ikke være en sovepude. Andenpladsen er også vigtig. Den skal vi holde fast i, og så skal vi gå efter FCK, siger Anders Dreyer, der scorede det ene af målene mod AaB.

AaB-træner vil have fokus

Netop andenpladsen vil cheftræneren i AaB, Lars Friis, ikke afskrive efter kampen, selv om han understreger, at nordjyderne kun skal holde fokus på den næste kamp.

- Der er syv point op til FCM, og der er 18 point at spille om. Det kan godt lade sig gøre at hente dem, men det kan også lade sig gøre at smide det hele.

- Vi skal fokusere på det, vi har. Vi er i en okay position til at gøre det godt. Den næste kamp er altid det vigtigste. Det er ligegyldigt, hvad der står tilbage i maj, hvis vi ikke holder fokus nu, siger Lars Friis.

AaB har fire point ned til Brøndby på fjerdepladsen.