Esbjerg-træner sygemeldt på ubestemt tid

Michael Kryger står ikke i spidsen for Esbjerg fB i den kommende periode. Steffen Ernemann tager over.

Michael Kryger overtog tøjlerne i Esbjerg fB, da Roland Vrabec blev vippet af posten som cheftræner i begyndelsen af marts. Men nu er også Michael Kryger væk.

Den kriseramte klub fra 1. division meddeler på sin hjemmeside, at Michael Kryger er sygemeldt på ubestemt tid.

- Vi er kede af det på Krygers vegne. Alle i klubben tænker på ham og håber, at han snart er på benene igen, siger sportschef Jens Hammer Sørensen til Ritzau.

Han vil ikke afsløre, hvad der har ramt Michael Kryger. Cheftræneren var allerede fraværende i den seneste kamp på udebane mod Vendsyssel FF.

- Vi har haft en vanvittig sæson med mange uforudsete udfordringer. Jeg beder vores folk om at rykke sammen i bussen, hver eneste gang der sker noget, og det har de været virkelig gode til, siger Jens Hammer Sørensen.

Mod Vendsyssel FF stod Steffen Ernemann i spidsen for holdet.

Han har siden marts fungeret som assistenttræner for Michael Kryger og overtager rollen som cheftræner frem mod klubbens kamp hjemme mod HB Køge i den kommende weekend.

Som støtte får han Rafael van der Vaart og målmandstræner Frode Birkeland.

Steffen Ernemann spillede i sin aktive karriere hos Esbjerg i tre år. Siden sommeren 2020 har han været ansat som træner for klubbens U19-hold.

Nu er han pludselig cheftræner for førsteholdet, og opgaven er alvorlig.

I nedrykningsfare

Esbjerg, der i 2019 vandt DM-bronze, er således særdeles tæt på et totalt sammenbrud.

Vestjyderne ligger lige over nedrykningsstregen i 1. division, hvor de har samme antal point som Fremad Amager, der ligger lige under nedrykningsstregen.

- Jeg stoler på Steffen, ellers var han der ikke. Men det er også vigtigt for mig at sige, at det er et trænerteam, som gør det rigtig godt.

- Når man som klub er i modgang, er der mange mekanismer, der spiller ind på godt og ondt, og spillerne har håndteret det rigtig godt. Det gør de også på lørdag, for de er under kompetent ledelse, siger Jens Hammer Sørensen.

I sidste uge fortalte Jens Hammer Sørensen, at Michael Kryger som udgangspunkt skulle være cheftræner resten af sæsonen og dermed klubbens redningsmand.

Sådan gik det ikke.

- Krygers sygdom er kommet bag på os alle sammen, siger han.

Jens Hammer Sørensen fortæller, at klubbens jagt på en permanent træner fortsætter ufortrødent, men lige nu er al fokus på kampen mod HB Køge.