Fodbold

Barcelona slår igen rekord i storsejr

Verdensrekorden for tilskuere til en kvindefodboldkamp blev fredag aften forøget med 95 personer.

For anden gang på 23 dage er der skrevet historie på Camp Nou.

91.648 mennesker var således på plads på det mægtige fodboldstadion, da FC Barcelonas kvinder fredag aften vandt med hele 5-1 over tyske Wolfsburg i semifinalen i Champions League. Det skriver den catalanske storklub på sin hjemmeside.

Aldrig har så mange været samlet til en kvindefodboldkamp.

For lidt over tre uger siden slog catalanerne rekorden første gang, da 91.553 var samlet til kvartfinalekampen mod ærkerivalerne fra Real Madrid.

Fredag aften blev rekorden så forøget med 95 personer.

Allerede i begyndelsen af april, da billetterne til kampen mod Wolfsburg blev sat til salg, tydede det på, at rekorden igen ville blive slået, da de på bare to dage formåede at få afsat samtlige billetter.

Inden kvindefodboldfeberen for alvor begyndte at rase i Barcelona, lød tilskuerrekorden på 90.195. Den blev sat til VM-finalen mellem USA og Kina i 1999.

Nu kommer der formentlig til at gå et stykke tid, inden catalanerne igen kan slå en tilskuerrekord, men i mellemtiden kan de koncentrere sig om at nå finalen i Champions League.

Om en uge gælder returopgøret i Tyskland, hvor de altså skal forsvare storesejren på 5-1. Gør de det, skal de møde enten Lyon eller PSG i finalen.