Fodbold

To kendte eksperter kommer til, når landsholdet er tilbage på TV 2

Fra 1. juni er Danmarks herrelandshold i fodbold tilbage på TV 2, hvor der venter 4 Nations League-kampe på 11 dage.

TV 2 har nu sat det hold, som skal dække Danmarks A-landskampe hos herrerne, når landsholdet efter otte års fravær endelig er tilbage på TV 2 fra 1. juni 2022.

Flere af profilerne i TV 2s dækning er tidligere offentliggjort, og nu supplerer TV 2 med to markante fodboldeksperter: De tidligere landsholdsspillere Brian Laudrup og Kenneth Perez.

TV 2-holdet til Danmarks landskampe

  • Værter: Camilla Martin og Morten Ankerdal
  • Eksperter i studiet: Brian Laudrup, Kenneth Perez og Mads Junker m.fl.
  • Kommentatorer: Thomas Kristensen og Morten Bruun
  • Livereporter: Jon Pagh

Andre af TV 2s fodboldreportere og -kommentatorer får forskellige roller i forbindelse med dækningen af Nations League og VM. Det gælder eksempelvis Jesper Amter, Jonas Hebo, Martin Gottschalk, Peter Graulund, Henrik Fallesen, Andreas Laudrup, Morten Glinvad og Kasper Lorentzen.

Godt selskab og stærke analyser

Kristian Hyldgaard, der er kanalchef for TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X, er begejstret for TV 2s landsholdsteam, og han ser frem til en flyvende start i forbindelse med UEFA Nations League i juni og september.

- Jeg er virkelig glad og stolt over hele vores fodboldredaktion. Jeg synes i al beskedenhed, at vi har et fantastisk hold bestående af masser af rutine og talent, siger Kristian Hyldgaard og fortsætter:

- Det har været vigtigt for os at give landsholdsdækningen en friskhed og et særpræg, der både afspejler den redaktion, vi har opbygget over de senere år på TV 2, og tilføjer et par nye, store personligheder til redaktionen. Det er et kardinalpunkt for os, at vi er stærke på analyserne, samtidig med at seerne føler sig i godt selskab, når de følger fodbold på TV 2. Vi vil omfavne fællesskabet – og invitere alle indenfor – og man skal kunne mærke vores personligheder i dækningen.

De nye ansigter

Om de to netop tilknyttede eksperter, Brian Laudrup og Kenneth Perez, siger Kristian Hyldgaard:

- Med Brian Laudrup som ny ekspert får vi på TV 2 en af Danmarks mest markante fodboldeksperter med stor historik på det danske landshold. Brians præstationer som spiller taler for sig selv, og han brænder stadig for det danske landshold.

- Kenneth Perez har udviklet sig til at være en knivskarp fodboldanalytiker i Holland, hvor han til daglig arbejder som ekspert hos ESPN, og jeg er sikker på, Kenneth kommer til at gøre mange seere klogere på taktik og analyse.

- Begge er også kendt for deres lune og gode humor, og det passer rigtigt godt ind i vores dækning, hvor seerne – i godt selskab – får både fodboldfaglig næring og god stemning.

Danmarks Nations League-kampe i 2022

3/6 Frankrig - Danmark (20.45)

6/6 Østrig - Danmark (20.45)

10/6 Danmark - Kroatien (20.45)

13/6 Danmark - Østrig (20.45)

22/9 Kroatien - Danmark (20.45)

25/9 Danmark - Frankrig (20.45)

Landsholdets efterfølgende kampe bliver i november og december under VM-slutrunden, hvor TV 2 og Danmarks Radio deler kampene.

Her kan du se, hvordan TV 2 og DR fordeler VM-kampene mellem sig.

Stor fodboldkarriere fortsatte på tv-skærmen

De senest udtagne til TV 2-holdet er altså fodboldeksperterne Brian Laudrup og Kenneth Perez, der begge har mangeårig erfaring som eksperter og kommentatorer.

Den 53-årige Brian Laudrup behøver næppe den helt store præsentation efter en professionel fodboldkarriere, der begyndte i Brøndby og senere førte ham til klubber som Bayern München, Rangers Chelsea, FC København og Ajax.

Laudrup spillede 82 landskampe og scorede 21 mål for Danmark. Under EM-triumfen i 1992 i Göteborg var han med til at vinde europamesterskabet.

- Jeg har haft det store privilegie i mange år at have dækket landsholdet på vej mod nye mål. Det har i dén grad været en stor følelsesmæssig og ikke mindst fodboldmæssig oplevelse – selvfølgelig med sidste års EM som foreløbigt klimaks. Da jeg blev spurgt af TV 2, om jeg kunne tænke mig at være en del af et fantastisk spændende hold bag dækningen af hele Danmarks landshold, kunne svaret kun være ja. Jeg glæder mig helt vildt, siger Brian Laudrup.

Brian Laudrup er som den eneste blevet kåret som Årets Fodboldspiller i Danmark fire gange. Han blev optaget i dansk fodbolds Hall of Fame i 2012 og i dansk idræts Hall of Fame i 2014.

Ekspert i Holland

Også den 47-årige Kenneth Perez har høstet stor respekt for sin formidling af international fodbold. Han har boet i Holland de seneste 25 år, hvor han nu kommenterer hollandsk og europæisk fodbold et par gange om ugen, ligesom han har været engageret i dækningen af slutrunder.

Kenneth Perez’ fodbold-CV blev indledt i de danske klubber AB og FC København, inden turen i 1997 gik til Holland, hvor Perez i 13 år havde en stor karriere i klubber som AZ Alkmaar, Twente, Ajax og PSV Eindhoven.

Perez har desuden spillet 24 landskampe for Danmark, hvor han scorede 2 mål.

- Da Holland for nylig skulle møde Danmark, blev der her i landet talt om Danmark med kæmpestor respekt og som en fodboldnation i top, som det var interessant for Holland at måle sig med. Det danske landshold oplever en ny, stærk periode og har massiv opbakning fra sine fans.

- Landsholdet og dets relation til danskerne er gået ind i en ny æra, og da jeg blev kontaktet af TV 2, kunne jeg mærke, at det hér landshold vil jeg rigtigt gerne være med til at formidle om – både når det går godt, og når holdet indimellem kommer til at skuffe, siger Kenneth Perez.