Fodbold

Eriksen hyldes efter møde med tidligere klub

De varme vendinger flød mellem Christian Eriksen og Tottenham-lejren efter lørdagens 0-0 kamp.

Gammel kærlighed ruster aldrig, og lørdag viste det sig sandt igen, da Tottenham gæstede Brentford i den vestlige del af London.

Manden, som kærligheden centrerede sig omkring, var selvfølgelig Christian Eriksen.

I Brentford er de nyforelskede i ham, og i Tottenham savner de ham efter seks år i klubben.

Lørdag var det første gang, at Eriksen gik på banen mod Tottenham, og efter der var delt kram ud i spillertunnellen, så skulle der blot gå fire minutter, før de medrejsende fans fra Tottenham satte gang i at hylde danskeren, da han gjorde klar til at tage et hjørnespark.

- Både under og efter kampen lyttede jeg til hjemme- og ude-fansene. Det var specielt, og det var bestemt noget, jeg så frem til, sagde Christian Eriksen efter kampen til TV3+.

Christian Eriksen var dog tæt på at blive skurken, da han i overtiden serverede et perfekt indlæg for Ivan Toney, men stolpen stod i vejen, og så måtte de to hold dele i porten.

Dermed kunne Eriksen efterfølgende, med god samvittighed, lade sig hylde af begge holds fans.

I Tottenhams fanafsnit blev danskeren efter opgøret kaldt ned for at signere trøjer, og mens den danske stjerne, omringet af tidligere Tottenham-spillere som Jermaine Defoe og Jamie Redknapp på Sky Sports, svarede på spørgsmål, så kom det også frem, at følelserne til Tottenham er gengældte.

- Selvfølgelig er jeg er stadig Spurs-fan. Jeg tror, at du kan spørge alle omkring bordet her, om man ikke stadig er Spurs-fan, når man stopper i klubben. Så selvfølgelig håber jeg, at de kommer i Champions League, lød det fra Eriksen.

Emotionelt at møde Eriksen

Skulle man være i tvivl, så er der også fans af Eriksen af spore i Tottenham-lejren, hvor både cheftræner Antonio Conte og midtbanespilleren Eric Dier efterfølgende ikke var sene til at klappe danskeren på skulderen.

Conte, som havde Eriksen under sine vinger i Inter, roste især danskerens kvalitet.

- Vi taler om en virkelig god spiller, som er i fantastisk form. Han bruger begge fødder lige godt, og det er meget farligt på dødbolde. Jeg er glad for at se ham efter alt, der er sket, lød det fra Conte.

For Eric Dier var mødet med sin gamle holdkammerat en helt speciel oplevelse.

- Det var emotionelt og underligt at spille mod ham. Jeg har brugt det meste af min karriere på at spille med ham, og jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle spille mod ham under de her omstændigheder.

- Jeg er bare virkelig glad på hans egen og familiens vegne, at han er rask, lød det fra Dier.

En smule nervøs

Til Sky Sports lagde danskeren da heller ikke skjul på, at det var en smule anderledes at møde sine gamle holdkammerater.

- Jeg var selvfølgelig lidt ekstra nervøs. Det var første gang, jeg spillede mod Tottenham, siden jeg forlod dem, men det var skønt.

- Den første aflevering er altid spændende, men den gik godt, og derefter tænkte jeg: 'Okay, lad os spille, lød det fra Eriksen til Sky.

Eriksen og Brentford lægger sig med det uafgjorte resultat på 11.-pladsen i Premier League med 40 point. Der er 12 point ned til Burnley under stregen.