Fodbold

Piques image slår revner efter anklager

FC Barcelonas Gerard Piqué har været centrum for en sag om interessekonflikt i den seneste uge.

FC Barcelonas rutinerede forsvarsspiller Gerard Piqué er havnet i et sjældent stormvejr.

Det spanske medie El Confidential kunne tidligere på ugen dele lydfiler fra 2019, hvor Piqué taler med Luis Rubiales, præsident for det spanske fodboldforbund.

Gerard Piqué, der er medejer af firmaet Kosmos, er især røget i vælten, fordi hans firma har hjulpet Rubiales med at flytte den spanske Super Cup til Saudi-Arabien.

Kosmos skulle angiveligt have modtaget 4 millioner euro for hver af de seks finaler, som skal spilles i Saudi-Arabien. Ti procent af det samlede beløb på 40 millioner euro, som det spanske fodboldforbund modtager af styret i Saudi-Arabien.

El Confidencial hævdede også, at Gerard Piqué selv ville modtage seks millioner euro for sin rolle i aftalen.

Piqué afviste selv alle anklager om en interessekonflikt, da han på en live-stream svarede på spørgsmål om en potentiel interessekonflikt tidligere på ugen.

- Jeg har intet at skjule. Alt, vi har gjort, er lovligt. Vi har ikke gjort noget forkert, hverken moralsk eller juridisk.

- Jeg vil give min egen version af historien, når det kommer til en interessekonflikt. Det er ikke noget, jeg vil gemme mig fra. Jeg føler mig stolt af den aftale, vi har lavet.

- Jeg er her ikke bare for pengene, for jeg kunne bruge resten af mit liv på at ligge på sofaen, lød det fra Piqué.

Fansene bryder sig ikke om det

Jordi Gil, journalist hos det spanske medie Sport, følger sagen tæt fra Spanien, og han er ikke i tvivl om, at Gerard Piqués image får sig et par skrammer.

- Piqué har tidligere sagt, at fodbold er for fansene, og nu kigger fansene på ham og spørger, om fodbolden er for forretningen?, siger Jordi Gil.

Sagen fylder spalterne i Spanien, men Piqué, der senest var på banen i torsdagens kamp mod Real Sociedad, kommer med al sandsynlighed ikke til at få andet end et par PR-skrammer.

- Jeg tror ikke, at det får konsekvenser. Det handler mest om hans offentlige image. Men folk ser anderledes på ham, og det kan sætte ham i en svær position.

I torsdagens udekamp mod Real Sociedad blev den 35-årige forsvarsspiller da også mødt med flere hånlige tilråb fra tilskuerpladserne, men fordi Barcelona endnu ikke har kommenteret på kontroversen, så er det svært at sige, hvordan Barcelonas egne fans vil modtage ham.

- Vi ved det ikke, for Piqué har ikke spillet på Camp Nou siden historien blev offentlig. Men vi så i San Sebastián, at fansene ikke kan lide det det. De vil have, at spillerne tænker på fodbold, og ikke forretning, siger Jordi Gil.

FC Barcelona møder klokken 21.00 Rayo Vallecano på Camp Nou. En kamp, der kan ses på TV 2 SPORT.

Gerard Piqué er skadet, og derfor ikke med i truppen.