Fodbold

DBU får kvindelige U-landstrænere på fuld tid

Dansk Boldspil-Union fuldtidsansætter tre U-landstrænere, der skal være med til at højne niveauet på ungdomslandsholdene på pigesiden.

Flere og flere piger og kvinder spiller fodbold, men der er ikke mange kvindelige trænere på sidelinjen på eliteniveau.

Dansk Boldspil-Union (DBU) vil nu fortsætte den positive udvikling og får samtidig flere kvindelige trænere. Anja Heiner-Møller er ansat som ny U19-kvindelandstræner, mens Kristine Pedersen bliver træner for U16-pigelandsholdet.

Anja Heiner-Møller og Kristine Pedersen begynder i jobbet den 1. juli og bliver de første kvindelige cheftrænere siden Birgitte Ladefoged var U21-landstræner i 2005. Anja Heiner-Møller glæder sig:

- Jeg er stolt over at få tilbudt dette landstrænerjob. Specielt fordi det er U19, som er et utroligt spændende alderstrin inden det største trin af dem alle: A-landsholdet. Fra mit job i FC Nordsjælland ved jeg, at spillerne i denne transitionsalder har en ekstra stor motivation og er fantastiske at arbejde med, og det glæder jeg mig rigtig meget til. Timingen i jobbet er også rigtig attraktiv, fordi landsholdsfodbold og kvindefodbold er i rivende udvikling, siger Anja Heiner-Møller i en pressemeddelelse.

Samtidig forlænger Claus Struck sin aftale som U17-pigelandstræner.

DIF arbejder på større diversitet

Ifølge TV 2 SPORTs opgørelse over de olympiske sportsgrene er der lige nu 71 danske landstrænere. 62 af dem er mænd. 9 er kvinder. Fokuserer vi på to af de mest eksponerede sportsgrene, er forskellen endnu større. Blot 5 ud af 249 personer med den højeste træneruddanelse i fodbold og håndbold er kvinder.

Også den nye U16-landstræner Kristine Pedersen ser frem til muligheden

- Danske kvindefodbold er virkelig på vej frem, og det er sindssygt spændende at arbejde med de her unge talenter. Jeg glæder mig til at bringe mine egne erfaringer som spiller og træner ind i jobbet, og jeg glæder mig til at give tilbage og være en del af pigernes udvikling, siger Kristine Pedersen.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har i årevis arbejdet for større diversitet i idrætslivet. Næstformand i DIF, Frans Hammer, fortalte til TV 2 SPORT i starten af ugen, at han udmærket er klar over, at antallet af kvindelige trænere i dansk idræt er yderst begrænset.