Kvindelandsholdet møder Norge i EM-generalprøve

Det danske kvindelandshold i fodbold har fået sat en testkamp mod Norge i stand inden sommerens EM-slutrunde.

Inden de danske fodboldkvinder til sommer rejser til EM i England, så venter der en svær generalprøve.

For den 29. juni møder Danmark nemlig Norge hjemme på Viborg Stadion. Få dage efter den historiske testkamp mod Brasilien i Parken i København. Den kamp spilles den 24. juni.

Dermed venter nummer 9 og nummer 11 på verdensranglisten i løbet af få dage for Danmark, der er nummer 15 på FIFAs verdensrangliste. Ligesom Danmark er også Norge kvalificeret til sommerens EM-slutrunde i England. Norge er et af historiens mest succesfulde kvindelandshold og råder blandt andre over Ada Hegerberg, der var den første kvindelige modtager af Ballon d'Or nogensinde.

Og hos DBU ser man frem til testkampen mod Norge på den normale hjemmebane i Viborg.

- Vi er glade for, at Kvindelandsholdet er tilbage i Viborg til den sidste kamp inden EM. Viborg leverer altid en fantastisk stemning, og jeg er sikker på, at de kan give spillerne en rigtig god oplevelse før afgang til slutrunden, siger Peter Møller, der er fodbolddirektør i DBU.

EM-slutrunden i England løber af stablen fra 8. til 31. juli. Her er Danmark i gruppe med Tyskland, Spanien og Finland.

Men inden da venter altså to vanskelige testkampe på hjemmebane i Danmark.

Særligt kampen mod Brasilien har fået stor opmærksomhed, da det er første gang nogensinde, at det danske kvindelandshold skal spille i Parken i København. Dermed håber holdet og Dansk Boldspil-Union at slå den nuværende tilskuerrekord til en kvindelandskamp, der er sat på Viborg Stadion i 2006 i forbindelse med en VM-kvalifikationskamp mod Finland. Der lød tilskuertallet på 9.337.

Der er dog fortsat billetter at få til den historiske kamp i Parken.