Fodbold

Bale udeblev som den eneste fra Real Madrids guldfest

Gareth Bale forklarer, at rygsmerter var skyld i, at han ikke mødte op på Santiago Bernabéu lørdag aften.

Alle Real Madrid-spillerne deltog i mesterskabsfejringen efter lørdagens sejr over Espanyol i LaLiga. Undtagen Gareth Bale.

Den walisiske landsholdsstjerne var nemlig slet ikke mødt op på Santiago Bernabéu til opgøret, og derfor var han den eneste Real Madrid-spiller, der ikke deltog i festen på banen efter 4-0-sejren over Espanyol.

Et fravær, som han efterfølgende forklarede via et opslag på Twitter:

- Jeg er meget skuffet over, at jeg ikke er i stand til at tage del i aftenens fejring på grund af smerter i ryggen. Men jeg er meget stolt af holdet. Nyd aftenen, gutter!

Ifølge den spanske sportsavis AS er der ellers en intern regel i Real Madrid om, at alle spillere møder op for at overvære holdets hjemmekampe. Om man er i truppen eller ej. Om man er skadet eller ej.

Men den kutyme valgte 32-årige Bale altså at se bort fra lørdag eftermiddag og aften.

Ikke første gang

Gareth Bale har været Real Madrids-spiller siden 2013, hvor han fik en guldrandet kontrakt med den spanske hovedstadsklub.

Men nærmest siden dag ét – og særligt i årene efter kontraktforlængelsen i 2016 – har waliseren været lidet populær i Madrid, fordi han ifølge fans og eksperter ikke har leveret på et niveau, der svarer til hans rekordhøje løn i Real Madrid.

Det er en lang række af episoder – både i kampe, men i særdeleshed rundt om kampene – der har gjort Bale upopulær blandt egne fans. Og lørdagens fravær fra mesterskabsfejringen er faktisk en gentagelse. For i forbindelse med det seneste El Clasico-opgør mod FC Barcelona valgte Gareth Bale nemlig også på kampdagen at melde fra til opgøret med rygsmerter. Real Madrid endte med at tabe den kamp med 0-4.

Gareth Bales kontrakt i Real Madrid udløber til juni, og waliseren har dermed med stor sandsynlighed spillet sin sidste kamp i den hvide trøje.

Real Madrid er spansk mester for 35. gang i historien.