Fodbold

Russisk klub skylder FCM millioner

Ifølge Ekstra Bladet mangler Rubin Kazan at betale 25 millioner kroner for Anders Dreyer.

Fremtiden er usikker for FC Midtjylland-profilen Anders Dreyer, der er ejet af den russiske klub Rubin Kazan.

I august sidste år blev han solgt fra netop FC Midtjylland til Kazan.

Men som følge af Ruslands invasion af Ukraine benyttede han i midten af marts en kattelem til at vende retur til den danske klub sæsonen ud.

Det store spørgsmål er så, om han vender retur til Rusland efter sæsonen, eller om FC Midtjylland og Rubin Kazan kan blive enige om en aftale, så Dreyer vender permanent hjem til den jyske klub.

FC Midtjylland har nemlig stadig penge til gode fra sidste års handel, og såvel sportslige som økonomiske sanktioner mod Rusland kan vanskeliggøre betalingen. Det bekræfter direktør Claus Steinlein over for Ekstra Bladet.

Ifølge avisen mangler russerne at betale 25 ud af Anders Dreyers samlede pris på cirka 55 millioner kroner.

- Vi skal finde løsninger

De næste 15 millioner skal falde ved sæsonens udgang, men økonomisk usikkerhed i russisk fodbold som følge af krigen kan give betalingsproblemer.

- Vi har jo ikke fået vores penge for Dreyer, så der er mange ting i det her, der er uigennemsigtige.

- Nu skal vi lige give muligheden for at vinde Superligaen et skud. Men efter det bliver Anders Dreyer en af de første ting, vi tager fat i. Vi skal finde nogle løsninger. Det er jo uvist, hvad der sker med russisk fodbold. Vi har penge til gode derovre, men kan vi få dem? siger Claus Steinlein til Ekstra Bladet.

Rusland er aktuelt udelukket fra al international fodbold i Fifa- og Uefa-regi resten af sæsonen.

Derfor har Anders Dreyer og andre internationale spillere fået muligheden for at suspendere deres russiske kontrakter. Det vides ikke, om de har samme mulighed i næste sæson.

Samtidig er russerne udelukket fra det internationale betalingssystem Swift, hvilket ifølge Ekstra Bladet besværliggør overførslen af næste rate af Rubin Kazans køb af Anders Dreyer.

Søndag klokken 18 skal Anders Dreyer forsøge at fortsætte sin gode form, når FC Midtjylland får besøg af FC København i en topkamp i Superligaen.