Fodbold

AaB henter målmand tilbage fra pension

Kevin Stuhr-Ellegaard skal være reserve for Jacob Rinne i resten af indeværende sæson.

Sidste år indstillede målmanden Kevin Stuhr-Ellegaard sin aktive karriere, men nu trækker han handskerne på igen for en stund.

Superliga-klubben AaB oplyser på sin hjemmeside, at man har skrevet kontrakt for resten af sæsonen med den 38-årige keeper.

Årsagen er, at den normale backup for det klare førstevalg Jacob Rinne, 17-årige Theo Sander, fra 14. maj skal spille EM-slutrunde med U17-landsholdet. Dermed mangler man en brugbar reserve for Rinne.

- Det er glædeligt og ikke overraskende, at Theo Sander er blandt de allerbedste målmænd i sin årgang, siger sportschef Inge André Olsen til klubbens hjemmeside.

- Men det har sat os i en lidt speciel situation, som vi nu har fået løst, og vi ser frem til at have Kevin i vores klub i nogle få uger.

Har stået flere ungdomslandskampe

Kevin Stuhr-Ellegaard stoppede sidste år karrieren efter 53 kampe for FC Helsingør, men han har tilbragt tid på noget større adresser gennem karrieren.

Som ung blev han hentet til Manchester City og nåede syv førsteholdskampe for den engelske storklub. Senere gik turen til blandt andre tyske Hertha Berlin, Randers FC, hollandske Heerenveen og svenske Elfsborg.

Han står også noteret for 56 ungdomslandskampe for Danmark tidligere.

- Det er selvfølgelig et stykke tid siden, jeg har været i kamp, men konditions- og styrkemæssigt har jeg holdt formen ved lige, så min fysiske tilstand er jeg på den måde rolig ved, siger Stuhr-Ellegaard til klubbens hjemmeside.

Han har første træningsdag 16. maj.