Fodbold

Dansk klubfodbold vinder stort på Ruslands udelukkelse

Udelukkelsen af russiske klubhold betyder, at den kommende danske pokalvinder vil være garanteret et europæisk gruppespil i næste sæson.

Det er på en trist og kedelig baggrund, men dansk klubfodbold får et løft i næste sæson.

UEFA, det internationale fodboldforbund, har besluttet, at de russiske hold i næste sæson ikke må deltage i europæiske klubturneringer på grund af Ruslands invasion i Ukraine.

Beslutningen sender Danmark en plads op på UEFA's koefficientliste for 2022/2023-sæsonen, hvilket betyder, at den danske pokalvinder anno 2022 i næste sæson indtræder i Europa League-playoffrunden frem for i tredje runde.

Dermed er dansk klubfodbold garanteret et ekstra europæisk gruppespil i 22/23-sæsonen, da et nederlag i playoff-kampen til Europa League sender det respektive hold i Conference Leagues gruppespil.

Oprindeligt ville pokalvinderen ikke kunne komme i et europæisk gruppespil uden at vinde et opgør over to kampe. Hvis FC Midtjylland ender med at vinde pokalturneringen, mens de bliver nummer et eller to i Superligaen, vil pladsen i stedet gå til tredjepladsen i Superligaen.

I skrivende stund er det Silkeborg.

Vinder OB, Vejle eller Sønderjyske pokalturneringen, får de selvsagt en plads i europæisk fodbold.

OB vandt 2-1 ude over Sønderjyske i den første semifinale, mens FCM vandt 1-0 i Vejle i den første semifinale.

Godt nyt for de kommende DM-vinder

Danmark var i forvejen allerede er sikret et europæisk gruppespil. Den kommende danske mester kan nemlig ikke undgå at havne i gruppespillet i enten Champions League, Europa League eller Conference League.

De danske mestre skulle dog normalt allerede indtræde i tredje runde i Champions League-kvalifikationen, men dagens nyhed om den russiske udelukkelse betyder også, at den kommende danske mester i stedet indtræder i playoff-kampen til Champions League, såfremt Villarreal IKKE vinder Champions League i år.

Spanierne skal ikke afskrives, men det bliver svært for dem at få vendt 0-2-nederlaget til Liverpool i den første af to semifinaler.

Dermed bliver vejen til Champions League-gruppespillet en runde kortere for dansk klubfodbold, hvis alting flasker sig.

UEFA meddelte også mandag , at Rusland i næste sæson vil være suspenderet fra international landsholdsfodbold.

En beslutning, der definitivt sender det danske kvindelandshold til VM i Australien og New Zealand.