Fodbold

Udskældt Barca-stjerne storspillede på uvant position

Memphis Depay fik tiltrængt oprejsning søndag aften, hvor han beviste over for Xavi, at han stadig er garant for mål og god fodbold i Barcelona.

Det var ganske enkelt bare lækkert, da Memphis Depay tæmmede en høj dybdebold fra Jordi Alba og lod den studse på grænset for efterfølgende at halvflugte Barcelona i front søndag aften mod Mallorca.

Depays første ligamål siden 6. marts og ikke mindst hollænderens første kamp med fuld spilletid siden 12. december.

- Det var en rigtig vigtig kamp for ham, Memphis, der var banens bedste, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Jonas Hebo Rasmussen.

Særligt fordi Memphis Depays i starten af året kæmpede med skader, og siden januar har kæmpet mod ny konkurrence i angrebet i form af særligt Pierre-Emerick Aubameyang.

Af samme grund var Depay også henvist til venstrekanten mod Mallorca, hvor han altså alligevel greb chancen og spillede en stor kamp.

- Han spillede en lidt uvant position, for han har jo været denne her central figur i angrebet for Barcelona. Den har Aubameyang overtaget, og derfor var det vigtigt for ham at vise, at han også kan fra venstre, så han kan blive en del af Xavis puslespil oppe foran, siger Hebo.

Barcelona vandt 2-1 og spillede sig dermed godt ind i Champions League-varmen i toppen af LaLiga. Xavis tropper er nummer to med ni point ned til femtepladsen inden de sidste fire kampe.

Mallorca bed fra sig, da de mødte Barcelona i LaLiga. Video: TV 2 SPORT