Fodbold

Nægter at lave æresport for Real: - Har kun til formål at ydmyge

Atlético Madrid forklarer nu, hvorfor de ikke vil hylde rivalerne fra Real Madrid med en æresport i forbindelse med weekendens kamp.

Når et hold i Spanien har sikret sig mesterskabet, har det historisk set været kutyme, at de i de efterfølgende kampe er blevet hyldet med en æresport fra modstanderholdet.

Derfor lå det i kortene, at de nykårede spanske mestre fra Real Madrid skulle hyldes i sæsonens fire sidste kampe.

Men når Real Madrid i weekenden kommer på besøg hos rivalen Atlético Madrid på Wanda Metropolitano, bliver det ikke med en æresport fra rivalerne. Det bekræfter klubben i en pressemeddelelse:

- Nogle mennesker ønsker at gøre det, der blev skabt som en anerkendelse af mestrene til et offentligt redskab, som kun har til formål at ydmyge mestrenes rivaler.

- Atletico Madrid vil under ingen omstændigheder samarbejde i dette forsøg på en hån, hvor sportens sande værdier bliver fuldstændig glemt. Det tilskynder også til spænding og konfrontation mellem fans, lyder det fra Atlético ifølge AS og Marca.

Klubben skriver videre, at de selv har været involveret i lignende tilfælde de seneste år, hvor de har vundet adskillige titler heriblandt to La Liga-mesterskaber.

I den forbindelse har der både været rivaliserende klubber, der har valgt at lave en æresport og rivaliserende klubber, der har valgt ikke at gøre det, skriver Atlético.

Spillerne vil ikke lave æresporten

Dermed har klubben taget en beslutning, der formentlig falder i rigtig god jord i omklædningsrummet.

Allerede efter Atléticos kamp i weekenden gjorde flere af spillerne det klart, at de ikke ønskede at hylde Real Madrid med en æresport.

- Som anfører er jeg en af dem, der ikke kan lide at give eller få en æresport, men klubben skal tage en beslutning, og vi vil gøre, hvad der bliver sagt, sagde målvogteren Jan Oblak ifølge den spanske avis AS.

Forsvarsstjernen José María Giménez stemte i:

- En æresport til Real Madrid? Vi vil ønske dem tillykke, men vi respekterer vores fans meget. Det havde måske været anderledes, hvis det var på Bernabeú (Real Madrids hjemmebane, red.).

Atlético Madrid får besøg af Real Madrid søndag aften klokken 21 dansk tid.

"Der er for meget hysteri om æresporten"

At Atletico Madrid-spillerne ikke ønsker at lave en æresport for Karim Benzema, Vinicius og de øvrige Real-stjerner er ikke så underligt.

Tilbage i 2018 nægtede Real Madrid således at hylde FC Barcelona, da de vandt mesterskabet.

- Jeg tror, der er for meget hysteri om æresporten. De har vundet ligaen, som de ville, og så er æresporten ligegyldig for både os og dem. Vi har sagt, at vi ikke vil lave den, og sådan bliver det, sagde Real Madrids daværende anfører, Sergio Ramos.

For to år siden fik Real Madrid senest en æresport, da Leganes pænt stillede sig op på to rækker og klappede af mesterholdet.