Fodbold

- På søndag kan mesterskabet reelt blive afgjort, mener ekspert

FC Københavns kommende tur til Vestegnen bliver et potentielt mesterskabsafgørende derby.

Brøndby, Silkeborg, Randers og AaB.

Modstanderne er præcis de samme i de sidste fire kampe for FC Midtjylland og FC København i Superligaen, hvor københavnerne fører med tre point og en væsentligt bedre målscore efter uafgjort mellem de to i Herning søndag aften.

Allerede i den kommende weekend kan mesterskabet for alvor være på vej mod Østerbro, hvis FCK får et godt resultat med fra Brøndby, mener TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun.

- Alt andet lige får FC København en mere besværlig kamp mod Brøndby, end FCM gør. Der er jo stadig et derby-element over det, selvom Brøndby ikke ligner et hold, der kan gøre nogen for træd. Så på den måde er FCK’s slutprogram vel marginalt sværere.

- Hvis FCK vinder i Brøndby, kan jeg simpelthen ikke se, at de kan sætte forspringet over styr. Efter søndag kan det jo reelt være gameover, for FC Midtjylland skal også til Aalborg, siger Bruun.

FC København:

  • Brøndby IF ude
  • Silkeborg IF hjemme
  • Randers FC ude
  • AaB hjemme

FC Midtjylland:

  • AaB ude
  • Brøndby IF hjemme
  • Silkeborg IF ude
  • Randers FC hjemme

En kolossalt skuffende topkamp

Selvom FCK og FCM er Superligaens suveræne tophold, var det ikke just en fodboldmæssig opvisning, der udspillede sig på MCH Arena søndag aften i de to hold sidste møde i denne sæson.

0-0 i en såkaldt 'intens' kamp, som det jo hedder, når der ikke er ret meget andet at fremhæve.

- Det var virkelig en dårlig fodboldkamp. Tidligere på ugen sad jeg og så Manchester City-Real Madrid og havde fornemmelsen af, at ’det er to af verdens allerbedste hold, så hvad får vi nu?’. Vi fik jo det vildeste spektakel. I en Superliga-kontekst er det jo det samme her. Alt på spil mellem de to suverænt stærkeste hold i dansk fodbold, og så var det noget af en fuser. Det var 'intenst'. Spillemæssigt var det en kolossal stor skuffelse, siger Morten Bruun.

FC København har fået syv point ud af forårets tre møder mod FC Midtjylland i Superligaen og er altså på vej mod det første mesterskab i tre år.

- Hvis fans af FCK kigger på, hvilke mesterhold, de har haft gennem historien, tror jeg ikke, det her vil rangere i nogen top-3 eller top-5 i forhold til det spillemæssige. Det ville være rart for FCK at vinde igen, men det ville ikke være et mesterskab til historiebøgerne.