Fodbold

Dansker tilbage i Premier League: - Det er ikke sunket ind

Philip Billing kronede en stor sæson med et oplæg til målet, der definitivt sendte Bournemouth tilbage i Premier League.

Kampen var akkurat fløjtet af, inden glædesrus, lettelse og forløsning materialiserede sig i horder af fans, der stormede ind på Vitality Stadiums grønsvær.

Med 1-0 over de nærmeste rivaler i tabellen, Nottingham Forest, spillede Bournemouth sig tirsdag aften til direkte oprykning til Premier League efter to års fravær.

En af aftenens helt store helte hed Philip Billing.

- Det er ikke sunket ind. Det er helt utroligt, lød det fra danskeren til Sky Sports.

Den sæsondefinerede scoring faldt i det 83. minut, hvor Billing stod klar som frisparksskytte på kanten af feltet. Af uforklarlige årsager stod holdkammerat Kieffer Moore helt fri til venstre i feltet, så af forklarlige årsager var danskeren hurtig med en flad aflevering, hvorefter Moore slog oprykningen fast.

- Jeg forsøgte at spille den så blødt som muligt, så Moore kunne sparke på den første gang, og heldigvis gik den ind. For at være helt ærlig var det ikke noget, vi havde trænet, det skete bare. Moore kaldte "Phil, Phil," fortæller Philip Billing.

Undgår frygtet playoff

Før sidste spillerunde er Bournemouth sikre på at blive nummer to i The Championship efter Fulham.

I sidste sæson sluttede Billing og kompagni på sjettepladsen, hvorefter de tabte oprykningssemifinalen til Brentford.

- Efter sidste sæson var det noget, vi ikke ville prøve igen. Vi har arbejdet hårdt hele sæsonen, og det er en fed følelse, fordi vi har knoklet så meget hele året.

- Vi er et stærkt hold, og det, vi har vist med det her unge mandskab, er fantastisk, siger Philip Billing.

Den 25-årige dansker, der har spillet i klubben siden 2019, har haft en stor sæson på oprykkernes midtbane med ti mål og ni oplæg.