Fodbold

Real Madrid i CL-finalen efter vanvittigt comeback

Champions League-finalisterne er fundet, efter Real Madrid slog Manchester City i en dramatisk kamp onsdag aften.

Real Madrid gør Liverpool selskab i årets Champions League-finale.

Det står klart efter en højdramatisk semifinale, hvor de spanske mestre var særdeles tæt på at ryge ud.

Efter 89 minutter var gæsterne fra Manchester City foran med samlet 5-3, men to hurtige scoringer på to minutter fra indskiftede Rodrygo vendte kampen på hovedet. Opgøret skulle afgøres i forlænget spilletid.

Her fortsatte Real Madrid det voldsomme pres mod City-målet, og fem minutter senere blev Karim Benzema nedlagt i feltet. Straffespark.

Franskmanden tog sig selv af sparket og afgjorde kampen. Den samlede sejr endte med at lyde på 6-5 til Real Madrid.

Real Madrid diskede også op med lignende comebacks i både ottendedelsfinalen mod franske Paris Saint-Germain og i kvartfinalen mod engelske Chelsea.

I finalen venter engelske Liverpool. Finalen spilles den 28. maj på Stade de France.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Længe så onsdagens returkamp ud til at være en modsætning af sidste uges medrivende festfyrværkeri i Manchester. Returkampen i Madrid var nemlig en anderledes låst og nervebetonet forestilling.

Manchester Citys offensive kavaleri skød med løst krudt i første halvleg, mens hjemmeholdet og brandvarme Benzema havde en svær dag.

Derfor lignede det afgørelsen, da Riyad Mahrez i det 73. minut bankede Manchester City på 1-0 og samtidig udbyggede den samlede stilling til en tomålsføring.

Herfra lignede det en spadseretur de sidste meter mod finalen, og Jack Grealish kunne have cementeret finalepladsen efter 88 minutter, da han driblede uden om Thibaut Courtois og sendte bolden mod mål, men Ferland Mendy kom heroisk løbende tilbage og afværgede en 2-0-scoring.

Dermed endte den franske back som en af fædrene til et mageløst comeback, der var et psykologistudie værdigt.

Fuldstændig ud af ingenting scorede Real Madrid to mål og overtog pludselig kontrollen mod de chokerede gæster.

I det 90. minut kom Rodrygo før City-målmand Ederson på Karim Benzemas tværbold, og så var det ingen sag for Rodrygo at dirigere den i et tomt mål.

Halvandet minut senere var han på pletten igen. Denne gang steg Rodrygo til vejrs og headede et indlæg fra Dani Carvajal i mål, og så eksploderede Bernabeu i sjældent sete jubelscener.

Få minutter inde i den forlængede spilletid blev Benzema nedlagt i feltet på ulovlig vis, og franskmanden eksekverede selv det efterfølgende straffespark med succes.

Første halvleg af den forlængede spilletid sluttede med Manchester Citys bedste bud på en udligning i det samlede regnskab.

Real Madrids to meter lange målmand fik med det yderste af fingerspidserne afværget Phil Fodens hovedstødsforsøg, og Fernandinho kom glidende og sendte returbolden i sidenettet.

I det sidste kvarter havde City bolden mest, men Pep Guardiolas mandskab blev ikke farlige, og Real Madrid tog sejren.