Fodbold

City begik en dødssynd på Bernabeu: - Dér døde drømmen

Spanske og engelske medier har svært ved at forklare det vilde comeback, som sendte Real Madrid i Champions League-finalen onsdag.

Kampen er først slut, når dommeren fløjter af. Det er et faktum, vi ikke kommer udenom.

Men hvis vi springer ind i det 89. minut i returopgøret mellem Real Madrid og Manchester City, var der nok alligevel flere Manchester City-tilhængere og -spillere, der øjnede en plads i Champions League-finalen 28. maj.

På det tidspunkt førte den engelske storklub 5-3 samlet, men to mål af Rodrygo sendte kampen i forlænget spilletid. Her kunne Karim Benzema så give Manchester City dødsstødet, da han på et straffespark sikrede Real Madrid finalebilletten.

I timerne efter har reaktioner været mange – ikke mindst i de spanske og engelske medier, som er meget enige om, at det var en mirakuløs aften.

AS:

- Det sidste mirakel.

Det er overskriften på en af mange artikler på det spanske medie AS, som hylder Real Madrids comeback.

- Ubrydelige City sprang i stykker – var offer for et fænomen lige så gentaget, som det er uforklarligt. Stadionet begyndte at svæve på vej mod forlænget spilletid, som fangede City uden De Bruyne, Mahrez og Gabriel Jesus. Guardiola havde set sig selv som vinder før tid, en dødssynd på det her stadion.

- Comebacks er lavet af det materiale. Madrid er lavet af det materiale, for evigt en finalist.

Mundo Deportivo:

Også spanske Mundo Deportivo skriver meget om kampen, men har i virkeligheden svært ved at finde ordene.

- Forsøg ikke at forklare det, for ærligt talt er der ingen forklaring på Real Madrid og Champions League.

- Endnu en historisk aften for Real Madrid på Bernabeu, som Guardiolas Manchester City blev udsat for, som helt sikkert ikke vil forstå særlig godt, hvad der skete med Real Madrid.

Marca:

Spanske Marca omtaler den vilde semifinale som ”den største aften i Bernabeus historie”.

- Mirakler bliver ikke forklaret, de bliver levet. Trilogien af Real Madrids comebacks sluttede med det sværeste af dem alle, imod en monumental modstander, som var kvalificeret i det 90. minut.

BBC:

I BBC fremhæves det blandt andet, at Manchester City har vundet fem engelske mesterskaber siden 2008 og nærmer sig sit sjette.

Men samme succes har klubben ikke i Europa.

- Champions League-trofæet, der virkelig etablerer din plads som et ikon i fodboldverdenen, har altid undgået dem, lyder det blandt andet.

Sidste år tabte Manchester City 1-0 til Chelsea i finalen, så ifølge mediet har det været et spørgsmål, hvornår den engelske topklub ville få chancen igen.

- Det så ud til, at svaret kun var 12 måneder. Men hvem ved nu? City-fans vil forbande Rodrygos navn for evigt, hvis de aldrig formår at vinde Champions League.

Sky Sports:

- Det kom ud af ingenting. Det var ekstraordinært.

Sådan lyder det i Sky Sports, som også bider mærke i, at Real Madrid endnu en gang lavede et vildt comeback i den prestigefulde turnering.

- Det, der fulgte, var umuligt at forklare – en vanvittig hændelse, bortset fra det faktum, at Real Madrid bliver ved med at gøre det. Det var deres aften, men hvad er der tilbage af Manchester Citys sæson? Det er en tanke, som er langt væk fra den spanske hovedstad, men som snart skal vende tilbage.

The Guardian:

Semifinalens udvikling er forklaret meget levende i The Guardian, som ikke kun kan beskrive aftenen med, at Manchester City førte med to mål i det 90. minut. Eller at ”semifinalen for længst skulle være afgjort”.

- Det var den måde, fodboldguderne, som Real ser ud til at have en aftale med optioner med, plagede dem.

Daily Mail:

Også i engelske Daily Mail får læserne hurtigt en fornemmelse af den hjerteskærende aften set med Manchester City-briller.

- Det var inden for deres rækkevidde. Så tæt på, at de næsten kunne føle det. Så tæt på, at de kunne forestille sig stadionet dækket i himmelblåt og rødt den 28. maj. Liverpool mod…

- Hold fast. Det var der, drømmen døde.