Fodbold

Her er de vilde rekorder fra Reals mirakuløse aften

Mange rekorder blev sat, da Real Madrid onsdag aften kvalificerede sig til Champions League-finalen efter et vildt comeback mod Manchester City.

Real Madrid gjorde noget onsdag aften, der aldrig før er sket.

Den følelse sidder du måske med, hvis du så anden semifinale mellem Real Madrid og Manchester City, hvor spanierne med to mål i overtiden og ét i forlænget spilletid sikrede sig finalepladsen.

Og du har såmænd ret - Real Madrids præstation har skrevet sig ind i historiebøgerne. Af flere grunde faktisk.

Herunder har vi samlet en del af de vildeste rekorder før, under og efter kampen, som fremgår på Champions Leagues sociale medier og ikke mindst statistikmedierne OptaJoe og Gracenote.

Statistikken talte for Manchester City...

Inden returkampen var statistikken på Manchester Citys side. Ifølge OptaJoe var den engelske storklub gået videre i ni af de seneste ti knockoutkampe i Champions League efter at have vundet det første opgør. Det mislykkedes som bekendt.

Før returkampen havde Manchester City vundet de sidste tre kampe i træk mod Real Madrid. City-spillerne kunne derfor tangere en rekord - det er nemlig kun Ajax Amsterdam og Bayern München, der har vundet fire kampe i træk mod Real Madrid i Europa.

Men det endte med at blive et Real Madrid-show

Den tangering forpurrede Real Madrid-spillerne dog. Til gengæld satte de selv en vild rekord ifølge OptaJoe - en bedrift, der ikke er sket, siden ottendedelsfinalerne blev indført i 2003/04-sæsonen i Champions League.

Real Madrid er nemlig det første hold til at nå finalen efter både at have tabt en kamp i ottendedelsfinalen, kvartfinalen og semifinalen. Både PSG, Chelsea og Manchester City vandt en af kampene, men måtte alligevel se sig besejret samlet af Real Madrid.

Rodrygo kom i fokus

Rodrygo scorede to mål i det 90. minut. Det er han den første spiller nogensinde til at gøre i Champions Leagues knockout-kampe, fremgår det på turneringens Twitter-profil.

Med sit andet mål i kampen skrev Rodrygo desuden historie. Det var nemlig mål nummer 1.000 af en brasiliansk spiller i Champions League, skriver Gracenote. Brasilien er det eneste land, der har nået den milepæl. Frankrig følger efter med 802 mål.

Flere rekordholdere i Real Madrid

Karim Benzema scorede det afgørende mål i kampen. Hans tiende træffer i knockout-fasen i Champions League denne sæson. Dermed tangerer han Cristiano Ronaldos rekord for flest scorede mål i knockout-kampene.

Real Madrid-træneren Carlo Ancelotti er nu klar til sin femte Champions League-finale. Det er det højeste antal for en træner i hele Champions Leagues historie ifølge OptaJoe.

I Champions League-finalen 28. maj møder Real Madrid Liverpool.