Fodbold

Historisk landskamp mod Brasilien sætter rekord

Der kommer flere tilskuere end nogensinde før, når kvindelandsholdet møder Brasilien i en testkamp.

Når Danmark møder Brasilien i en testkamp forud for EM-slutrunden, bliver der efter alt at dømme sat rekord.

I skrivende stund er der nemlig solgt 10.000 billetter til opgøret, og det er første gang, at så mange overværer en kvindelandskamp i Danmark.

Den tidligere rekord blev sat i 2006 og lød på 9.337. Her var Finland modstanderen i en VM-kvalifikationskamp på Viborg Stadion.

Hos DBU er fankoordinator Martin Ramtung selvsagt meget glad.

- Kvindelandsholdet har nogle helt fantastiske fans, som gerne vil støtte op om holdet. Det har de bevist i mange år, men særligt de seneste år har vi set en stor stigning i populariteten for kvindefodbold over hele verden.

- Vi er megaglade for, at vi også kan mærke det herhjemme, og at så mange gerne vil i Parken og sende spillerne godt afsted til EM i England, siger fankoordinatoren.

Spillerne jubler

Spillerne kan altså se frem til masser af fans på lægterne, og det glæder også landsholdsspiller Katrine Veje.

- Det betyder utroligt meget for os. Vi er vant til at have hjemmebane i Viborg, så at vi endelig skal spille i Parken bliver helt sikkert en stor oplevelse. Jeg håber bare, at der bliver solgt endnu flere billetter, og der er masser af tid endnu, siger hun til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Det er en god måde at sende os mod EM-slutrunden. Det betyder sindssygt meget, og det viser, hvilken rivende udvikling kvindefodbold er i gang med. Det er jeg stolt af.

Kampen spilles den 24. juni, mens EM afvikles fra den 8.-31. juli.