Fodbold

Legende er bekymret for "fjendtlige" fans inden brag

Den tidligere hollandske fodboldstjerne Dirk Kuyt frygter, at Marseille-tilhængerne vil være fjendtlige over for Feyenoord-fansene torsdag aften.

Hollandske Feyenoord kæmper for en sjælden plads i en europæisk finale, når de torsdag aften skal på besøg hos franske Marseille.

De to klubber mødes i semifinalen i Conference League, og selvom kampstart først er klokken 21.00, har kampen allerede trukket overskrifter. Ikke så meget for det rent sportslige, men for alt det uden for kridtstregerne.

Flere er nemlig bekymrede for Feyenoord-fansenes møde med de inkarnerede Marseille-fans. En af dem er den tidligere hollandske landsholdsprofil Dirk Kuyt.

- Det er en heksekedel. Men det er på en anden måde, end vi så i sidste uge i Rotterdam. Den er mere fjendtlig, er jeg bange for, siger Kuyt, der nu agerer fodboldekspert, ifølge RTL Nieuws.

- Derfor er jeg bekymret for Feyenoord-tilhængerne, som enten allerede er der eller stadig er på vej derned, siger han.

Samtidig fortæller Kuyt, der selv har spillet på udebane i Marseille, at han håber, de hollandske fans vil blive guidet sikkert rundt i byen og får en tryg rejse både til og fra stadion.

Får egen fanzone

Marseille ser dog ud til at gøre deres for at byde de medrejsende Feyenoord-fans velkommen.

Ifølge mediet La Marseillaise har den franske klub valgt at opsætte et fanområde til udeholdets tilhængere.

Derudover vil de hollandske fans blive transporteret til og fra stadion, så de for egen sikkerheds skyld ikke skal gå.

Oprettelsen af fanzonen er sket for at beskytte begge fangrupper. Ifølge samme medie vil der være godt 5000 hollandske tilskuere til kampen, hvoraf 500 regnes som "højrisiko-fans".

På trods af tiltagene har der ifølge mediet Voetbal Primeuer allerede været uroligheder mellem fansene onsdag.

Feyenoord vandt det første opgør 3-2 på hjemmebane.

Dirk Kuyt har selv tidligere spillet i Feyenoord.