VM fodbold

DBU-formand på privat ferie i Qatar i 2015

Jesper Møller var i 2015 på ferie i Qatar. Ifølge DBU ville han opleve VM-værtslandet uden officielt program.

Formanden for Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller, var tilbage i 2015 på privat ferie i det omstridte VM-værtsland Qatar, der sidst på året afholder VM i fodbold.

Det skriver Ekstra Bladet fredag.

Rejsen som formanden ifølge avisen foretog med en veninde og hendes to børn foregik fra 9. til 12. december 2015, efter at der tidligere samme år var opstået en debat i Danmark omkring Qatar.

Frem til 2015 sendte DBU indimellem ungdomslandshold til Qatar betalt af ørkenstaten, og den daværende kulturminister, Marianne Jelved, kritiserede dengang DBU for mangel på kritisk sans.

Jelved mente, at DBU skulle spørge sig selv, hvad Qatar mon ønskede i modydelse.

Det fik i februar DBU til midlertidigt at droppe de betalte ungdomslandsholdsture til Qatar.

Jeg gjorde mig en række observationer, som jeg nok skal få brug for, når jeg på et tidspunkt kommer på mere officielt besøg

Jesper Møller i et nyhedsbrev til DBU's repræsentantskab

Jesper Møller ønsker ikke at svare Ekstra Bladet på, hvorfor han rejste til ørkenstaten i privat regi, men DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, svarer i en e-mail til avisen.

- I det sene efterår 2015 ønskede DBU's formand at se og møde Qatar uden officielt program fra de nationale myndigheders side.

- Derfor valgte han at rejse på kort privat rejse til Doha, hvor han uden de lokale myndigheders opsyn så forholdene omkring blandt andet stadionbyggerier og andre forhold, skriver Jakob Høyer.

Kommunikationschefen nævner samtidig, at der har været fuld åbenhed om den private ferie, da Jesper Møller dengang nævnte turen i sit nyhedsbrev til DBU's repræsentantskab. Her lød det blandt andet:

- I løbet af dagene fik jeg et fint indtryk af byen og forskellige faciliteter samt områder, ligesom jeg gjorde mig en række observationer, som jeg nok skal få brug for, når jeg på et tidspunkt kommer på mere officielt besøg.

DBU har de senere år ført en kritisk dialog over for Qatar, der blev tildelt VM-slutrunden tilbage i 2010. Især behandlingen af landets mange migrantarbejdere har haft stor fokus.