Fodbold

Pludselig blev han tiljublet af hele stadion

Claudio Ranieri blev tydeligt rørt, da han blev tiljublet af samtlige fremmødte under Romas Conference League-semifinale mod Leicester.

Det er sjældent, at begge holds fans er enige om at hylde den samme person under en fodboldkamp – men det var de i Rom torsdag aften.

Da Claudio Ranieri pludselig tonede frem på storskærmene, begyndte tilskuerne på Stadio Olimpico spontant at klappe. Tilhængere af både Roma og Leicester rejste sig ligefrem, skriver Football Italia, og i adskillige sekunder hyldede de klubikonet Ranieri.

- Man kan næsten se, han bliver rørt, sagde fodboldekspert Andreas Laudrup under kampen.

Claudio Ranieri rejste sig også selv og takkede for den smukke gestus, han fik fra sine tidligere klubbers tilhængere.

Den 70-årige italiener har nemlig en speciel forhistorie med både Roma og Leicester.

Først og fremmest er han født i Rom, hvor han som ungdomsspiller kæmpede sig fra U- til A-holdet i AS Roma. Her spillede han ad to omgange i 1970’erne, og senere blev han også træner for klubben to gange.

I Leicester var Claudio Ranieri med til at skrive en eventyrlig fodboldhistorie, da han med Kasper Schmeichel i målet trodsede bookmakernes forventninger og vandt Premier League.

Derfor er der god grund til, at Romas og Leicesters fans stod sammen om at hylde ham torsdag aften, hvor Roma i øvrigt spillede sig i Conference League-finalen.

Roma vs. Leicester
1-0
FT
  1. 11' MålTammy Abraham

Claudio Ranieri er i øjeblikket arbejdsløs, efter han blev fyret fra sit seneste job i Watford.