Fodbold

FCK smider point i sidste øjeblik mod Brøndby

FCK var på vej mod sejren i derbyet mod Brøndby, men i tillægstiden scorede Brøndby til resultatet 1-1.

Det var en våd klud i ansigtet på FCK-spillerne.

Få minutter fra slutfløjt på Brøndby Stadion og tre vigtige point i guldkampen fik Mathias Greve passeret Kamil Grabara i FCK-målet, og så blev det i stedet kun til et point til de mesterskabshungrende løver.

Formår FC Midtjylland at slå AaB søndag aften, vil afstanden mellem FCK og midtjyderne i toppen af Superligaen derfor blot være et point med tre spillerunder tilbage af mesterskabsspillet. Brøndby er fortsat på sjettepladsen.

Derby indledt med ny stemningsboykot

Sæsonens sidste københavnske derby begyndte med masser af intensitet og nerve i spillet. Og chancer.

Efter 12 minutter lagde FCK's Lukas Lerager bolden godt til rette for sig selv, men Mads Hermansen i Brøndby-målet gjorde, hvad han får sin løn for. Langskuddet blev således skubbet rundt om stolpen.

Brøndbys Mathias Kvistgaarden havde også et par fine muligheder. Den første blev dog blokeret af FCK-anfører Nicolai Boilesen, og anden gang kom FCK-målmand Kamil Grabara så i vejen med en fodparade.

Uden for banen var de første 20 minutter og 4 sekunder usædvanlige. Der var ingen sang. Ingen hoppe, hoppe stemning.

Brøndbys mest inkarnerede fans havde valgt at gennemføre en stemningsboykot i protest mod Divisionsforeningens beslutning om ikke at tillade FCK-fans adgang til derbyet.

En opfølgning på FCK-fansenes protest i derbyet i Parken for knap tre uger siden, hvor Brøndbys fans var nægtet adgang til kampen.

Kanonkasse af Pep Biel

Efter en håndfuld minutter med organiseret Brøndby-stemning var FCK tæt på at komme foran. I denne periode var gæsterne også bedst.

Pep Biel foretog et godt løb ind i Brøndby-feltet, og via en Brøndby-fod kom bolden hen til ham. Spanieren prikkede til den lille runde, men Hermansen kom godt ud af sit mål.

Et øjeblik senere kunne Brøndby-målmanden dog intet stille op. Igen var det FCK's topscorer, der afsluttede.

Godt nok blokerede Andreas Bruus indlægget fra Kevin Diks, men bolden hoppede ud til Pep Biel, der med en sublim førsteberøring sendte bolden i mål via overliggeren.

Det var Biels 11. træffer i sæsonen.

41 minutter var spillet, da Khouma Babacar fik muligheden for at fordoble gæsternes føring. Men den senegalesiske angriber, der havde erstattet en skadet Nicolai Jørgensen efter godt en halv time, lænede sig for langt tilbage i sofaen, så bolden var tættere på at ryge ud i pølseboden end i mål.

Pep Biels fuldtræffer havde ikke ødelagt det gode humør på Brøndby Stadion, og få minutter fra pausefløjt var Brøndby-fansene tæt på at blive belønnet for den gode stemning.

Kvistgaarden leverede et flot forarbejde i FCK-feltet, men Marko Divković gik for dybt i bolden, så den røg langt over Grabaras mål.

Uskarpe Simon Hedlund

Anden halvleg var ganske få minutter gammel, da Biel fandt Babacar i dybden. Med ydersiden fik Babacar bolden med sig, men den efterfølgende afslutning var sløj.

Brøndby var derfor stadig med i kampen, og jagten på udligningen fortsatte med højt pres. Med 20 minutters mellemrum havde Simon Hedlund to gode chancer. Den første efter 52 minutter.

Svenskeren tog bolden godt til sig i FCK-feltet og fik vendt rundt, men afslutningen var et godt bevis på, hvorfor Brøndby blot havde formået at score tre mål i de foregående otte superligakampe.

Hedlunds anden chance efter 74 minutter var større. I et tilbageløb fik Lukas Lerager uforsætligt spillet Brøndby-spilleren fri i feltet, men Hedlunds ubeslutsomhed gav Kamil Grabara tid til at komme ud at sit mål, og polakken fik ram på både bold og mand.

Brøndby-spillerne appellerede straks for straffespark, men dommer Michael Tykgaard gav ikke efter.

Få minutter forinden havde Grabara også afværget et krøllet forsøg fra Joe Bell.

Efter Simon Hedlunds anden mulighed var indskiftede Ísak Bergmann Jóhannesson tæt på at bringe FCK foran 2-0. Rasmus Falk sendte en god bold af sted, men Mads Hermansen reagerede hurtigt på islændingens hovedstød.

Dårlig Brøndby-stime stoppet

Med fire minutter tilbage af den ordinære tid blev Kevin Diks sendt i bad. Hollænderen havde for godt fat i Carl Björk, og det resulterede i endnu et gult kort fra dommer Tykgaard.

Det gav Brøndby nye muligheder, og Hedlund var ikke færdig med at være på spil i FCK's felt. Svenskeren kom foran Ísak Bergmann Jóhannesson på et indlæg, men igen var svenskeren uskarp.

Og bedst som man troede, at Brøndby skulle tabe for ottende superligakamp i træk, slog Mathias Greve til.

En tæmning, en dribling med fodsålen og så afslutningen fra Brøndby-midtbanespilleren. Bolden gik i mål via stolpen, og så var der blågul fest. Det ene point blev fejret, som havde Brøndby vundet kampen, mens FCK-spillerne skyndte sig ud af banen.

Endnu en gang havde de smidt point i guldkampen.

Næste opgave for FCK er Silkeborg hjemme onsdag 11. maj. Dagen efter er Brøndby gæster hos FC Midtjylland i Herning.